COVID – Már 6 hónapos kortól jöhet az oltás?

A Moderna benyújtotta az engedélyezési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökséghez, hogy a Covid-19 elleni védőoltását a 6 hónapos – 6 éves korosztályban is elérhetővé tehesse az Európai Unióban.

A vakcina biztonságosságát és hatékonyságát vizsgáló, a 6 hónapos és 12 éves közötti gyerekek körében végzett, úgynevezett KidCOVE kutatás második fázisának időközi értékelése pozitív eredményeket hozott – számol be a HVG.

A vizsgálatok alapján robusztus neutralizáló antitestválasz jelentkezett a 6 hónapostól 6 éves korig terjedő korosztályban, miután beoltották őket a két dózisból álló primer oltási sorral a mRNA-1273 védőoltásból. A biztonságosság szempontjából is kedvező eredmények születtek.

gyerek, oltás, orvos

Fotó: 123rf.com

„Büszkék vagyunk arra, hogy az eredményeinket benyújthattuk a hatóságnak” – mondta Stéphane Bancel, a Moderna Chief Executive Officere. – „Úgy gondoljuk, az általunk fejlesztett oltás biztonsággal megvédi ezt a korosztályt a SARS-CoV-2 vírus súlyos szövődményei ellen.

A Moderna jelenleg vizsgálja az idősebb gyerekkorcsoportok emlékeztető oltását, és klinikai vizsgálatot indít a 6 hónapos és 6 éves kor közötti gyerekek emlékeztető oltásának értékelésére is. A vállalat kétféle emlékeztető oltást vizsgál: az eredeti mRNA-1273 vakcinát és a mRNA-1273.214 jelű, kétkomponensű (bivalens) vakcinajelöltet, amely egyszerre tartalmazza az eredeti wuhani és az omikronspecifikus mRNS-t.

Olvasd el ezt is!

A COVID oltás mellékhatásai a gyerekeket is fenyegetik

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. jáger lászló

  Mit mondják
  Ez már engem nem érint!!Kérdés
  Szükség van erre!!!???
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.