Van természetes módszer mellkasi fájdalom ellen?

Az aloe verától a kurkumáig

A szív- és érrendszeri problémából is eredő mellkasi fájdalom teljesen váratlan időpontokban csaphat le az emberre. Akár mindennapi tevékenységeiben is gátolhatja. A panasz oka más és más lehet, de van rá természetes megoldás, amely átmenetileg alkalmazható.

Előfordult már, hogy ki kellett hagynunk egy találkozót, netán egy fontos eseményt azért, mert hirtelen mellkasi fájdalom tört ránk? Az éles, intenzív, égető érzés a mellkasban nyilvánvalóan megijeszti az embert. Mindenkinél más lehet az oka, helyétől és a fájdalom típusától is függően. Természetesen gondolhatunk szívrohamra, cardiomyopathiára, mely a szívizom betegsége, de tüdőgyulladás, bronchitis, a szervezet túlzott savassága, sérülés vagy törött borda is állhat a háttérben.

Amennyiben szív- és érrendszeri problémából adódóan szenvedünk mellkasi fájdalomtól, olyan tüneteket tapasztalhatunk, mint a fáradtság, gyengeség, megfeszült mellkas, hányinger és hasi fájdalom. Lehetünk lázasak, hidegrázás gyötörhet, szorongás, nyelési nehézség vagy hátfájdalom is jelentkezhet – egyéb problémából kifolyólag is sugározhat fájdalom a mellkasba. Létezik néhány természetes módszer, mellyel enyhíthetünk a mellkasi fájdalom érzésén, amennyiben azonnal meg kell oldani a gondot és nem tudjuk megnézetni magunkat orvossal.

Fotó: 123rf.com

1.Aloe vera lé: a természetes módszer titka az antioxidáns-tartalom, valamint az antibakteriális tulajdonságok. Ezeknek köszönhetően az aloe vera csökkenti a vérnyomást, szabályozza a koleszterinszintet és előnyösen hat a szív- és érrendszer egészségére. Igyunk meg fél csésze aloe vera lét és enyhülnek a panaszok!

2.Fogyasszunk vitaminokat: a mellkasi fájdalom oka lehet az is, hogy D- vagy B12-vitamin hiánya áll fenn a szervezetben. Az állapotból eredően akár szívroham vagy ún. miokardiális infarktus is kialakulhat. Nézzünk utána, kiegyensúlyozott étrendet követünk-e! Együnk sajtot, tojás sárgáját, gabonapelyhet és szójatermékeket – ennyi a természetes módszer titka.

3.Igyunk kurkumatejet: a kurkuminban gazdag folyadék segít csökkenteni a koleszterint és a gátolja a vérrögformálódást, mely akár szívrohamot is okozhat. Mi több, gyulladásgátló hatással is bír és képes csökkenteni a mellkasi fájdalmat. A panaszok enyhítéséhez elég egy kis kurkumát egy pohár meleg tejbe tenni és meginni.

Fotó: 123rf.com

4.Bazsalikom levél: hatékony természetes módszer, mivel a bazsalikom levél magnéziumban és K-vitaminban is gazdag. A magnézium segíti a vér szívbe történő áramlását, a K-vitamin pedig hozzájárul a koleszterin-felhalmozódás megelőzéséhez – amely a vérerekre rakódva bizony problémát okozhat. A bazsalikom leveleket csak elrágni kell – ezzel is gátoljuk, hogy eluralkodjon rajtunk a mellkasi fájdalom.

Forrás: https://napidoktor.hu/index