Mossuk ki a Karácsonyt oxigénnel!

A karácsony a családi együttlétekről, közös étkezésekről szól. A túlzásba vitt evés és az asztal melletti sok ücsörgés azonban megterheli szervezetünket.

Éppen ezért fontos, hogy az ünnepek után hozzálássunk szervezetünk regenerálásához, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Az oxigén segít testünknek eltávolítani a méreganyagokat.

Karácsonykor mindenki kiélvezi a véget nem érő lakomák örömeit. A családlátogatások és a vendégjárások tömkelegében hajlamosak vagyunk egész álló nap a terített asztalról csipegetni. Így a szükségesnél jóval több tápanyagot viszünk be, ami megterheli szervezetünket.

A zsír- és kalóriaszegénynek csöppet sem mondható karácsonyi menü, valamint a szinten minden élelmiszerben jelenlévő adalékanyagok jócskán megterhelik szervezetünket, lelassítják anyagcserénket. Felesleges salakanyagok raktározódnak fel testünkben, aminek hatására anyagcserénk még tovább romlik és ezt végső soron immunrendszerünk is megsínyli. Az alkohol, a nikotin és a koffein – amelyek szintén nem ismeretlenek ebben az időszakban – pedig tovább súlyosbítják a helyzetet.

Saját érdekünk, hogy az ünnepek után hozzálássunk a „nagytakarításhoz” és segítsünk szervezetünknek a regenerálódásban! Érrendszerünk megtisztítása különösen fontos, hiszen a zsír lerakódik az érfalakon és ez keringési rendellenességekhez vezethet, agyi- és szívproblémákat is okozhat.

oxigen

Ne várjuk meg az újévet, már a két ünnep között is bátran hozzáfoghatunk a méregtelenítéshez. Kezdjük el folyamatosan csökkenteni a bevitt kalóriamennyiséget és a mennyiség helyett koncentráljunk az elfogyasztott ételek minőségére. A bátrabbak egy-egy gyümölcs vagy léböjt napot is nyugodtan beiktathatnak. Próbáljunk némi mozgást is beiktatni az év végi pihenőbe: kerekedjünk fel a családdal, és sétáljunk egy nagyot, menjünk szánkózni a gyerekekkel vagy csábítsuk el párunkat egy squash párbajra.

Az anyagcsere folyamatok helyreállításában, felgyorsításában azonban nagy szerepe van az oxigénnek is. Mint minden égéshez, a zsírégetéshez is szükséges az oxigén – minél több oxigént kapnak a sejtek, annál gyorsabban apadnak a zsírraktárak. Így azok, akik szeretnének minél többet tenni egészségükért, a méregtelenítéshez, az anyagcsere folyamatok helyreállításához kipróbálhatják a hiperbár oxigénterápiát is.

A kezelés azt a fizikai törvényt használja ki, miszerint magasabb nyomáson nagyobb mennyiségű gáz oldódik be a folyadékba. A normál légköri nyomás 2,5-szeresén belélegzett 100%-os oxigént így már nemcsak a vörösvértestek szállítják, hanem a vérplazma is. Ezáltal az oxigén mennyisége a normális körülményekhez képest akár a húszszorosára is megnőhet, az éltető oxigén pedig testünk összes pontjára eljut, kiemelkedően javítva ezzel a sejtek és szövetek oxigénellátását.

A biztonságos körülmények között megnövelt nyomás és a tiszta oxigén együttes hatása segít anyagcserénk javításában is. A kezelés hatására kevésbé érezzük leterheltnek testünket, szellemi- és fizikai regenerálódásuk felgyorsul, immunrendszerünk pedig megerősödik.

A hiperbár oxigénterápiáról

A hiperbár oxigénterápia során a páciensek egy speciális kialakítású nyomásálló kamrában (ún. keszon kamrában) a normál légköri nyomásnál 2,5-szer nagyobb nyomáson 100%-os oxigént lélegeznek be. A koncentráltan belélegzett oxigén a szokványos körülményeknél 15-20-szoros koncentrációban éri el a sejteket, szöveteket. A megnövekedett oxigénmennyiség hatására olyan élettani folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek a sérült, nehezen gyógyuló területek gyorsabb regenerációját idézik elő.

A terápia eredményesen alkalmazható lábszárfekély, nehezen gyógyuló sebek, csont- és ízületi sérülések esetében, plasztikai vagy helyreállító beavatkozások után, fertőzések (húsfaló baktérium, Lyme-kór), gyulladások (pl.: csontgyulladás), fülzúgás, migrén kezelésére, valamint agyvérzés miatt kieső funkciók bizonyos mértékű helyreállítására is.

Forrás: https://napidoktor.hu/