Ezeket a betegségeket okozza a halogatás

Svéd szakértők azt vizsgálták, hogy a rendszeres halogatás közvetlen összefüggésbe hozható-e a később kialakuló egészségügyi problémákkal. Meglepő eredményekre jutottak.

A halogatás magasabb stressz-szinttel, egészségtelenebb életmóddal és az egészségügyi problémákkal kapcsolatos orvoshoz fordulás késlekedésével is összefüggésbe hozható – állítja egy tanulmány a Science Alert magazin szerint.

 

De vajon a halogatás azért okoz rossz fizikai és mentális egészséget, mert az emberek például halogatják egy új edzésprogram elkezdését vagy az orvoshoz fordulást, vagy éppen fordítva, a rossz fizikai egészség fokozza a halogatást, mert nincs elég energiájuk a feladat elvégzéséhez?

Nyolc stockholmi és más svédországi egyetemről összesen 3525 diákot toboroztak, akiket arra kértek, hogy egy éven keresztül töltsenek ki kérdőíveket, amik a szokásaikat és egészségügyi állapotukat mérik fel, mind fizikai, mind mentális téren.

A kutatók azért döntöttek úgy, hogy egyetemi hallgatókon végzik el a vizsgálatot, mivel sokszor rendszertelen a napirendjük, ami a vizsgaidőszakok alatt még jobban felborul, a kaotikus napok pedig sokszor a halogatást is előidézik. A tanulók legalább fele olyan szinten halogatja a dolgokat, hogy az káros lehet a tanulmányaira nézve.

Rengeteget ront a stressz a tenyér-talpi ekcémán

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.