Csontváz a bőrön

Egy új eszköz segítségével, az orvos röntgenképeket tud vetíteni a páciens bőrfelületére, így a sérüléseket látványosabban és érthetőbben tudja demonstrálni és így szívesebben járnak fizikoterápiára.

Az újonnan fejlesztett AnatOnMe elnevezésű kézi készülék egy projektor, egy digitális fényképezőgép, egy infravörös kamera és egy lézeres irányzék felhasználásával készült. A projektor hat különféle típusú sérülésről készült röntgenfelvételt képes a páciens bőrfelületére vetíteni, így a beteg sokkal könnyebben megértheti a sérülés testre gyakorolt hatásait és a sérülés természetét. A bőrfelületre vetíthető részletes képek között megtalálhatók a csontszerkezet, az izomszövetek, az inak és az ideghálózat is.

shutterstock_368201

Az orvos a felvevőgép segítségével képeket és videofelvételeket készít a páciensről, és dokumentálja a terápia egész folyamatát, a lézerirányzékkal kiegészített infravörös kamerával pedig rajzolni lehet a képekre. A Microsoft redmondi laboratóriumában végzett kutatás vezetői Tao Ni, Amy Karlson és Daniel Wigdor voltak. A kutatók szerint az AnatOnMe segítségével a kezelőorvosok könnyebben rá tudják venni a pácienseiket, hogy vegyék komolyan és csinálják végig a fizioterápiát, vagy a gyógyszeres kezelést. Az AnatOnMe készüléket és a teljes tanulmányt a vancouveri CHI 2011 konferencián mutatták be.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.