Zöld tea a csodás bőrért – esküsznek rá a bőrgyógyászok

Ha csak egy forró italt iszunk, válasszuk ezt!

Egyetlen forró italt javasolnak a bőrgyógyászok a fiatalosabb bőr érdekében – ez pedig a zöld tea. Többek között hidratál, növeli az immunitást és a bőr ellenálló képességét az UV-sugárzással szemben.

Az őszi és a téli időszakban az a legjobb, hogy nyugodtan bekuckózhatunk egy jó könyvvel, sorozattal vagy bármilyen kedvenc elfoglaltsággal otthon. S közben elkortyolhatunk egy forró italt, hogy átmelegedjünk a fárasztó nap után.

Ráadásul, választhatunk olyan teát, amely rendkívül sokat tesz a sima, ragyogó, fiatalos bőr érdekében.

A zöld tea pompás lehetőség, amelyet nap mint nap fogyaszthatunk. Ha csak egy forró italt iszunk meg a nap folyamán, legyen az a zöld tea. Bőrünk hálás lesz érte – állítja dr. Crystal Dinopol,  okleveles bőrgyógyász, a payitforwardfertility.org írója.

Foto:123rf.com

Mi kell a bőrnek?

Bizonyára tudjuk, hogy a megfelelő hidratálás kulcsfontosságú a bőr számára, no és az egészségünk szempontjából is. A tiszta víz mellett a zöld tea az egyik ital, amely segítheti a bőr fiatalos és ragyogó külsejének megőrzését – mondja dr. Dinopol.

„Ez a forró ital évtizedek óta afféle szent grál az egészségüket szem előtt tartók és a bőrgyógyászok körében – magyarázza. – Bár reggeli fogyasztása nem javasolt az emésztési és refluxproblémák elkerülése érdekében, a zöld tea csökkenti a puffadást és a duzzanatokat, vízhajtó hatása és a koffein miatt.”

Emellett a tanninok és a katekinek növelik az immunitást és a bőr ellenálló képességét az UV-sugárzással szemben – természetesen fontos mellette fényvédő krémet is használnunk.

Külön előny, hogy a zöld tea polifenolokat tartalmaz, amelyek szabályozzák az olajtermelést és csökkenthetik a gyulladt pattanásokból eredő elváltozásokat.

Gazdag E- és B2-vitaminban, mindkettő segít fenntartani a bőr kollagénszintjét. Nagy szerepe van azonban a teában található antioxidánsnak is – a neve EGCG és ez az egyik, amely képes leküzdeni az UV-sugárzás okozta DNS-károsodást.

Ha úgy érezzük, nem kedvencünk a zöld tea, először érdemes mézzel és citrommal inni – javasolja dr. Dinopol. Így könnyebben hozzászokunk a keserű ízhez. Ráadásul, a citrom és a méz is ismert antioxidáns, amelyek szintén javítják a bőr egészségét.

A szakértők ajánlása naponta 3-5 csésze zöld tea a maximális előnyök érdekében. Ne feledjük azonban, hogy van benne koffein.

Egy csésze zöld tea nagyjából 28 milligrammot tartalmaz, ami ugyan a fekete tea koffeintartalmának fele, de ennek ellenére fontos figyelembe venni. Ne zavarja meg az alvást, ne fogyasszunk túl sok koffeint késő délután vagy kora este.

zöld tea

Foto:123rf.com

Alkalmazzuk krémben is!

Bőrápoló termékekben is megtaláljuk a zöld tea hatóanyagait.

A zöld tea koffeintartalma szemkrém formájában alkalmazva üdítően hat a szemre, valósággal „felébresztheti”. A hidratáló krémekben és szérumokban lévő zöld tea hidratáló hatású összetevőként is működik. Ez a hozzávaló valójában folyamatos előnyöket nyújt. Érdemes élni vele!

Szájszag ellen zöld tea!

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.