Csipesz, gyanta, tetkó vagy henna?

Több lehetőség is van a természetes szemöldök előnyösebbé varázsolására, ám egy sminktetoválás is lehet esztétitkus.

A szemöldök ideálisan ott kezdődik, ahol az orrcimpáktól a homlokra engedett merőleges találkozik a szemöldök vonalával, és addig tart, ahol az orrcimpák és a külső szemzug által adott egyenes metszi a szemöldököt.

A szemöldök vonalának iránya, vastagsága és formája általában követi a divatot, de fontos, hogy az ember lánya előnyére változtassa, vonzóvá tegye a tekintetet! Elég ugyanis egy kis változtatás, az arcot fiatalabbá, öregebbé, közömbössé teheti – attól függően, hogy a vonala felfelé, lefelé, vagy vízszintesen halad. Egyáltalán nem mindegy, és érdemes betartani a szabályt: milyen alakú – kerek, szögletes, ívelt vagy egyenes – forma való a különböző arcformákhoz!

Csipesz és gyanta

A szemöldök csipesszel való kiszedése a legérzékenyebb bőrűeknél ajánlott, a gyantázását pedig különböző gyanta fajtákkal, és technikákkal végezhetjük a szőr típusa és bőr érzékenységtől függően. Kerüljük a szemöldök gyantázást, mert a mechanikai hatás következtében a bőr megereszkedik – ez esztétikailag nem szép. Még ha kicsit fájdalmasabb is, válasszuk inkább a csipeszelést.

Szemöldökfestés – festékkel vagy hennával?

shutterstock_19288030

Van, akiknek annyira gyér és formátlan a szemöldöke, hogy szinte alig látszik, nem érvényesül eléggé az arcon, ezért mindig szemöldökceruzával igyekszik hangsúlyozni. Akkor jó a szemöldök színe, ha egy-két árnyalattal sötétebb, mint a hajszínünk – ma azonban már az is megengedett, hogy a hajszínnél világosabb árnyaltú szemöldökszínnel próbálkozzunk. Ha a szemöldököt szemceruzával rajzoljuk, ne egy határozott mozdulattal húzzuk meg a vonalat. Célszerűbb apró, satírozó mozdulatokkal haladni, és mindig a szálak növésével megegyező irányban.

Szemöldökfestéshez speciális festéket használjunk, a szemhéjpúderek is tökéletesen megfelelnek. A csillámporral kevert típusok nem a legcélszerűbbek.Csipesz, gyanta, tetkó vagy henna?A megfelelő szemhéjpúder vagy szemöldökpor kiválasztása után szigorúan valódi szőrből készült, minőségi ecsettel történik a festék felvitele. Ezzel könnyen és pontosan lehet dolgozni. Az ecsetet nem áztatással, csak néhány csepp vízzel kell benedvesíteni, majd óvatosan belemártani a festékbe. A festék ne legyen túl vastag.

A tartós szemöldökfestés vízálló és három-négy hétig tartós.

Szemöldököt antiallergén festékekkel festenek, a kimondottan erre a célra készült anyagok kíméletesek – de elképzelhető, hogy allergiás reakciót váltanak ki. Ezért érdemes bőrpróbát végeztetni! A hennával festés esetében kevesebb ennek az esélye, hiszen a barna és vörös natúr henna nem okoz allergiát – teljesen bio anyag.

Ha fekete hennával szeretnénk megcsináltatni a szemöldökünket, előtte érdemes egy allergiatesztet elvégeztetni, mert erre lehet az ember allergiás – A fekete henna ugyanis fekete színű, ezt a natúr por színezésével nyerik, tehát tartalmaz más anyagokat is a hennán kívül. A hennával festett szemöldök egyébként 2-3 hétig marad látható.

Sminktetoválás – csak „gagyi” ne legyen!

Manapság igazán tartós megoldás is létezik arra, ha valaki nem elégedett szemöldöke formájával, sűrűségével, vonalával. A szemöldöktetoválásnak vagy sminktetoválásnak több előnye is van – nemcsak hogy nem kell minden nap újra rajzolni a formáját, befesteni a szemöldököt, nem is kenődik, mosódik el. Ez sem tart azonban örökké, lassan halványodik el, három év múlva pedig eltűnik.Csipesz, gyanta, tetkó vagy henna? A sminktetováláskor teljes satírt vagy száltechnikát alkalmaznak. Előbbit akkor, ha nagyon kevés, vagy egyáltalán nincs az illetőnek szemöldöke. A száltechnikát pedig akkor használják, ha nem elég sűrű.

shutterstock_61303852

Szín és forma

Rendkívül előnytelen – sőt, ijesztő! – tud lenni, ha valakinek túl erős színű a szemöldöke, egyáltalán nem illeszkedik a hajához, a bőrszínéhez. A fekete tetoválás például még sötét haj esetében sem ajánlott – különösen rossz hatást érhetünk el, ha meg szeretnénk változtatni a hajunk színét. Az sem mindegy, milyen vonala lesz a szemöldöknek. Lehetőleg ne nézzünk ki az elkészítése után úgy, mint egy bohóc – nem szerencsés, ha az ember tekintete teljesen megváltozik a nem megfelelő ívű szemöldök feltetoválásával.

Idősebb korban, ízlésesen

Idősebb hölgyeken is gyakran látni rajzolt szemöldököt. Természetesen itt is a nem túl vastag, nem túl vékony, megfelelő hosszúságú az ideális – amely természetesnek hat. Sajnos nem kis számú, már említett “csodálkozó” szemöldökkel közlekedő idős nővel találkozhatunk – valljuk be, nem nyújtanak valami szimpatikus látványt.

Forrás: