Tudta? Nem minden bőrtípus alkalmas a tetoválásra

Fájdalmas lehet, ha nem hidratálunk a tűszúrások előtt

Kevesen tudják, de egy tetoválás elkészítése előtt létfontosságú, hogy felmérjük bőrünk állapotát. Ha óvatlanok vagyunk, bizonyos esetekben nemcsak sokkal fájdalmasabb, de kevésbé tartós művek is születhetnek.

Foto:123rf.com

Pesti Tamás tetoválóművész hosszú évek gyakorlatának és fejlesztésének köszönhetően megoldást talált erre a problémára, és tippekkel is segít, hogy könnyebben menjen a varratás.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem alkalmas minden bőrtípus a tetoválásra. Pesti Tamás tetoválóművész 11 év tapasztalata alapján bátran állítja, hogy igenis számít, milyen állapotban ülünk a tetoválóművész székébe.„A száraz bőr több szempontból is hátráltatja a munkánkat, például a tű sokkal nehezebben megy bele a bőrbe, nehezebben »dolgozik a bőrön«, ezáltal a regeneráció is hosszabb lesz. Azt vettük észre, hogy az emberek többsége nem megfelelően hidratál, kevés a folyadékbevitelük, és nem használnak semmilyen testápoló krémet. Bár a tetoválás minősége száraz bőrön nem lesz rosszabb, mégis nehezebb bevinni a megfelelő mélységbe a tintát, ezáltal az is előfordulhat, hogy újra át kell ütnünk a mintát. Fájdalmasabb a művelet, mint egy hidratált bőrön” – kezdte a 
DNOTattooShop tulajdonosa, aki azt is elmondta, hogy ha bárki bejelentkezik hozzá, az az első, hogy felméri a vendég bőrének állapotát. Ha úgy látja, hogy a vendég bőrének hidratáltsága nem megfelelő, a következőket ajánlja.

Foto:123rf.com„Természetesen akkor is van lehetőség tetováltatni, ha valakinek túl száraz a bőre. Rögtön látom, ha valaki nem fogyaszt elég folyadékot, emellett azt is, ha nem keni a bőrét semmilyen hidratálóval.”

Az egészséges vízfogyasztás minimuma napi 2-3 liter, ezt a tetoválás előtti hetekben feljebb kell vinni, ezzel is segítve a művész munkáját. Csökkentsük a kávéfogyasztást, a szoláriumozás pedig szintén gyengíti a bőrünk hidratáltságát, így ha tehetjük, egy időre szüneteltessük.Mivel sokan nem tartják be ezeket a tippeket, Pesti Tamás két évvel ezelőtt eldöntötte, hogy megpróbál egy másik megoldást is találni a problémára. Belevágott egy különleges termékcsalád kifejlesztésébe, mely ma már több olyan kozmetikumot is tartalmaz, amik megkönnyítik a tetoválóművészek munkáját.

„Készítettünk pár krémet, melyek tesztelésében két extrán száraz bőrű vendégem segített. Napi kétszer használták őket. Amikor az egyikőjük beült hozzám a tetoválószékbe, nem hittem a szememnek: a bőre olyan hidratált volt, hogy szinte siklott rajta a tű, a varrok, is hamarabb gyógyultak be. Tudomásom szerint tetoválásra előkészítő krém ez idáig nem létezett a világon, főleg olyan nem, mely semmilyen kemikáliát nem tartalmaz” – mesélte a tetoválóművész, aki itt nem állt meg. Mint kiderült, további termékeken is dolgoznak. Kifejlesztettek például egy a tetoválás stencilezéséhez, illetve a stencil eltávolításához való anyagot, valamint a tetoválás végére egy bőrpóruslezáró kozmetikum fejlesztése is zajlik, és jövő év elejére a tetoválás utókezelő krém is elkészül.

Ez a leghatékonyabb eljárás a tetoválások eltávolítására

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.