10 vitamin, amit minden férfinak használnia kell!

A hivatásos sportolók egy része teljesítmény-fokozó szerekkel igyekszik növelni eredményeit – de vajon van-e természetes kiegészítő is, amelyet nyugodtan használhatunk ugyanilyen célokra?

A vitamin a férfi jó barátja. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljes nyugalommal lehet használni a teljesítmény-fokozókat. Léteznek olyan vitaminok, kiegészítők is, melyeket bátran lehet alkalmazni, azok szedését semmi sem tiltja, mégis sokat segítenek a mindennapokban.

ferfi1

Íme egy lista a biztonságos és használható vitaminokról – azokról, amelyeket nap mint nap is alkalmaz az ember, és egy férfi számára különösen hasznosak.

1.Ginko Biloba:

Ha memóriáról van szó, a legjobb barátunk – és nemcsak azért, hogy vissza tudjunk emlékezni annak a bizonyos lánynak a nevére…!

2.B2 vitamin:

Érdemes szedni már csak azért is, hogy végre megszabaduljunk azoktól a nyavalyás pattanásoktól a hátunkon – amiket nem látunk és még csak el sem érünk, hogy kinyomkodjuk! Egyedül legalábbis semmiképp sem menne.

3.Biotin:

A biotin segít, hogy az oxigén áramlása a szervezetben mindig megfelelő legyen, így biztosan nem fogunk kifulladni szex közben (megint)…

4.C-vitamin és cink:

Küzdenek a baktériumok ellen – használatukkal még akkor se vehetünk teljesen biztosra egy jó kis megfázást, ha félmeztelenül drukkoltunk a kedvenc csapatunknak az arénában!

5.E-vitamin:

Ez a vitamin segít a bőrnek gyógyulni. Erre nagy szükség van, hiszen férfi létünkre – majdnem – minden reggel megborotválkozunk és after shave-vel kezeljük arcbőrünket.

6.D-vitamin:

A napon tartózkodás a férfi szervezete számára is megteremti azokat a tápanyagokat, melyeket elveszítetett, miközben odabent a lakásban játszott szürke téli hétköznapokon a párjával vagy a gyerekekkel. A csontokat is erősen tartja, így sosem fogunk szégyent vallani, ha egy kicsit határozottabb beavatkozásra van szükség…!

7.Kreatin:

Energiát ad az izmoknak, nem lesz probléma egyetlen gyors, pörgős mozdulat sem – nem hagy cserben a testünk, amikor egy zsákba bokszolunk mérgünkben, mert a kiszemelt hölgyike nem hívott vissza…!

test480

 

8.Karnitin:

Ez a vitamin zsírt küld a szervezetben azokra a helyekre, ahol a leginkább szükség van rájuk – de nem arra a területre, ami dudorodni kezd, mert az imént egy D-kosaras hölgyemény sétált el előttünk…

9.Közönséges orbáncfű:

Tea formájában is fogyasztható. Segít leküzdeni a depressziós időszakokat – még ha ezek abból is adódnak, hogy nagyobb összeget veszítettünk, amikor fogadtunk a kedvenc csapatunk győzelmére…!

10.B3 vitamin vagy Niacin:

A férfi számára ez a vitamin valóban hű és megbízható társ, hiszen segíti a szexhormonok termelődését, valamint a vérkeringést. Ha a többire nehezebben is, ennek alkalmazására biztosan rá tudjuk venni magunkat!

Forrás: