Tökéletes test szikével

Ha nem vagy megelégedve a tükörképeddel, a plasztikai sebészet a segítségedre siet. A plasztikai műtétek fajtáiról.

A magabiztos megjelenés feltétele a külsőnkkel való elégedettség. Ma már a testünk bármely pontja átszabható, hogy az saját elképzeléseinknek megfelelő legyen. Az orrplasztika, ránctalanítás, mellfelvarrás, és a zsírleszívás csak egy kis szelete a kozmetikai műtétek által kínált széles skálának.

Ha a pénztárcád engedi, a szike segítségével megállítható az idő, így az évek múlása ellenére a külső szemlélőknek a korod változatlan marad. Emellett nem lehet megfeledkezni arról sem, hogy a plasztikai sebészek precíz munkája a betegségek, születési rendellenességek, vagy súlyos balesetek utáni helyreállító műtétek során a normális élet reményét jelentik a pácienseknek.

Helytelen meghatározás

A plasztikai sebészetet általában az esztétikai beavatkozások közé sorolják, melynek célja, hogy a páciens az általa vázolt átalakítások után meg legyen elégedve a teste „tökéletlen” részeivel, például az orra méretével, vagy a szemhéjának feszességével. Ezzel együtt azonban a plasztikai sebészet jelentős hányada korrekciós műtét, tehát a test rendellenes fejlődését, baleset vagy betegség következtében kialakuló elváltozások helyreállítását jelenti.

mell43

Koedukált kozmetikai műtétek

Attól függően, hogy a test melyik részét érinti a műtét, különböző esztétikai beavatkozások léteznek. Ráadásul a közhiedelemmel ellentétben egyre több férfi vállalja, hogy szike alá fekszik, ezzel szüntetve meg a jeleit a helytelen életvitelnek, rossz táplálkozásnak, vagy egyszerűen az évek múlását jelző ráncoknak.

A legelterjedtebb esztétikai korrekciók

Az elképzelt szépség eléréséért a legtöbben a következő műtétekre vállalkoznak. A hajátültetés, illetve a lézeres szőrtelenítés a gyakran alkalmazott plasztikai műtétekhez tartozik. Ugyanígy az arcplasztika, amely számtalan további területre osztható, többek között a szem-, vagy szájkörnyéki műtétek, arcfeszesítés, -felvarrás, illetve az egyre népszerűbb botox kezelések is ide tartoznak. Az orr, és a fül korrekciója sok embernél szintén egy hosszú évek óta tartó komplexust szüntet meg.

shutterstock_710695932

Emellett a test teljes felületén végezhető esztétikai beavatkozás. Meg kell említeni a has– és fenékplasztikát, zsírleszívást, visszérkezelést, hegek eltűntetését, de nem maradhat ki a sorból a mell méretét és alakját érintő műtét sem. A lista hossza folyamatosan bővül, így a műtétek számának sokszor csak a pénz szab határt.

Kockázati tényező

Az esztétikai beavatkozásokat érintő plasztikai műtéteknek se szeri, se száma. A szikével szabott vonalak utólag szinte észrevehetetlenek a laikus szemeknek, azonban minden esetben mérlegelni kell a műtéttel járó kockázatokat, és következményeket. Ha az eredmény nem a várt elképzeléseket tükrözi, utólagos korrekciókra van szüksége, amely újabb kockázatot jelent a tökéletesedni vágyó számára.

Forrás: