Szemhéjplasztika – A leggyakoribb plasztikai beavatakozás

Néhány éve óriási divattá vált a szemhéj és szemöldök plasztikázása, aminek egy felmérés szerint köze van a szelfizéshez is. A megereszkedett szemhéjak miatt keresik fel legtöbben a szakembereket, a nők és a férfiak körében is egyre népszerűbb a beavatakozás.

Bármennyire is hihetetlen első hallásra, egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a technológia fejlődése, az okostelefonok elterjedése és a szelfikultúra miatt egyre nagyobb az arcon végzett beavatkozások iránti érdeklődés. Az egyik legnépszerűbb műtét a szemhéjplasztika: világszerte egyre többen választják ezt a módszert, hogy visszanyerjék korábbi, fiatalos tekintetüket.

A szemhéjplasztika Magyarországon is egyre népszerűbb beavatkozás, hiszen minimális kellemetlenséggel és lábadozási idővel jár. Az eredmény azonnali és nagyon látványos, hiszen a felesleges bőr kimetszése egy nyíltabb, üdébb tekintetet eredményez” – mondja Dr. Parrák Zita, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője.

Nem csak esztétikai probléma lehet a lógó szemhéj

Ahogy öregszünk, bőrünk a szemöldök alatt is megereszkedik, ami így ránehezedhet a szemhéjunkra, illetve a szem alatti táskák is egyre láthatóbbá válnak az idő előrehaladtával. Ezek azt eredményezik, hogy a tekintet fáradt, öreges lesz.

„A szem körüli izmok elgyengülése, a bőr megereszkedés örökletes is lehet, a férfiakat pedig ugyanúgy zavarja, mint a nőket. Vannak olyan esetek, amikor a bőr annyira rálóg a szemre, hogy akadályozza látást, esetleg megnehezíti a szemüveg viselését. Van, akinél a megnyúlt bőr összedörzsölődése pislogáskor irritációt okoz” – magyarázza Dr. Parrák Zita.

arcbőr, arcápolás

Fotó: 123rf.com

Az esztétikai beavatkozást többnyire 50 év felettiek szokták igénybe venni, de 35 év felett bárki megcsináltathatja a szemhéját.

„Az első lépés minden esetben egy orvosi konzultáció, melynek során a New Beauty Orvos-Esztétikai Központ plasztikai sebésze tájékoztatást ad műtét várható hatásairól. A kezelés látványos változást eredményez, ami akár tíz évig is tarthat. Fontos megjegyezni, hogy velünk együtt bőrünk is tovább öregszik, úgyhogy aki erre hajlamos, annak egy idő után valamennyit újra ereszkedni fog a szemhéja. Számukra azt szoktuk javasolni, hogy időnként válasszanak a bőr feszességét és minőségét javító kezeléseket”- mondja.

Egy évtizedet is fiatalodhatunk egyetlen beavatkozással

A szemhéjplasztika a felső és az alsó szemhéjon is elvégezhető.

„A felső szemhéj kezelése során a sebész a szemhéj hajlatában metszi ki felesleges bőrt és esetleges zsírt. A vágás a szemhéj hajlatában történik, ezért nem marad utána látható heg, ahogy az alsó szemhéj esetén sem, ott ugyanis a szempillavonalat követi a bemetszés. A műtét utáni első két napban ajánlatos időnként jegelni a kipirosodott, érzékeny területet, így minimalizálva a véraláfutásokat és duzzadást. A fájdalom minimális, és a szokásos fájdalomcsillapítókkal könnyen orvosolható. A beavatakozás után a tükörbe nézve rögtön látható az eredmény, mellyel akár 10 évet is letagadhatunk” – teszi hozzá az orvos-esztétikai specialista.

Olvasd el ezt is!

Szarkalábak, megereszkedett szemhéj, szem alatti táskák – mi a megoldás?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.