Plasztikai beavatkozás nélkül is lehet egészséges, fiatalabb a bőr

Ahogy öregszünk, a folyamatnak egyre több jelét tapasztaljuk bőrünkön is. Az életkor előrehaladtával számítani kell arra, hogy bőrünkön ráncok jelennek meg, értágulat jelentkezik vagy különféle hibák, pigmentfoltok tűnnek fel.

Ezeket elsősorban a bőr kollagén tartalmának csökkenése okozza, ehhez jöhet még számos külső tényező is. A leggyakoribb káros külső hatás, a huzamosabb ideig történő UV-sugárzás. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, semmiképpen som szabad kétségbe esni, mert a probléma orvosolható IPL (intenzíven pulzáló, nagyenergiájú villanófény) segítségével” – tájékozatott Dr. Stehlich Gábor, bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus.

Az IPL kezelés számos más bőrelváltozás kezelésére is, pl. a rosaceára, de tartós szőrtelenítésre és az arcon lévő barna foltocskák és májfoltok halványítására is alkalmas. Az lPL-kezelés tulajdonképpen egy szépészeti eljárás, amelynek segítségével a bőr tömöttebb, a bőrfelszín egyenletesebb, a bőr feszesebb lesz, a ráncok kisimulnak.

Ez a fénytartomány azzal fejti ki a hatását, hogy a piros- és barna színben ,,elnyelődik” és a hő hatására ,,összeragasztja” az ereket, valamint stimulálja a bőr kollagén szintézisét. A kezelés elején tesztvillantást végzünk, így állítjuk be a biztonságos energiatartományt. A villanófény nem pont-szerűen éget, mint a lézer, hanem szórt, vakuhoz hasonló fényhatást ad. A beavatkozás során a megfelelő tartományban használt nagy energiájú fény áthalad a hámrétegen, stimulálja az irhát, összeégeti a kitágult ereket és pigmentrögöket, amelyek ezután felszívódnak. A fény által kifejtett helyi hőhatás a faggyútermelés csökkenését eredményezi, és elpusztítja az aknét okozó Propionibacterium acnes nevű baktériumot. Az IPL hatására fokozódik a bőr kollagén termelése is.

Fontos, hogy a beavatkozást megelőző 30 napban ne napozzunk és ne szoláriumozzunk, tartózkodjunk a smink- és testápoló használatától is, mert megnő a hólyagosodás veszélye. A kezelés fájdalommentes, 5-6 alkalommal meg kell ismételni, hogy beinduljanak a kötőszövetben lévő sejtek. A kezelést követő l0-12 hét elteltével észlelhet ő a bőr fiatalodása, amely hosszú hatású.

Ugyancsak szebbé lehet tenni a tokát, szintén plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül az un. mezoterápiás kezeléssel, amikor a bőrbe különböző hatóanyagokat juttatunk be injekcióval. Ennek zsíroldó és bőr-feszesítő hatása van. Öt kezelést végzünk 2 hetente, nagyon vékony tűvel, de csak ez pici érzékenységgel jár. Ebben az esetben legalább 3 hónapra van szükség, hogy látványos legyen az eredmény.

Nyár lévén, nem lehet elégszer elmondani, hogy a Napnak van káros és előnyös hatása. Naponta 3 ezer egység D vitamint szükséges adni a szervezetünknek. A D-vitaminnak fontos szerepe van a csontosodásban, az immunrendszer védekezését erősíti, kifejezett jelentősége van a bőrgyógyászati daganatoknál, az anyagcsere betegségekben és a cukorbetegeknél.

A D-vitamin képzés miatt napi 15-20 perces napozás elégséges, reggel 9-10 óra körül. Nem szabad elfelejteni, hogy a Nap káros hatása összegződik, az élet folyamán előjön, mert emlékezik a bőrünk, és az emlékezésnél bizonyos rosszindulatú daganatok is előjöhetnek, fontos tehát, hogy tartsuk be a napozással kapcsolatos intelmeket. Ajánlatos az anyajegyeket is folyamatosan figyelni, és ha azt látjuk, hogy egyik napról a másikra sötét, hámfosztott, nedvedzik és vérzékeny, forduljunk azonnal szakorvoshoz. Ne reménykedünk, hogy elmúlik, minden perc számít.

Mint ahogyan fontos rendszeres időközönként valamilyen kontrollra orvoshoz menni, ajánlatos évente egy alkalommal a bőrgyógyásznál is megjelenni” – javasolja Dr. Stehlich Gábor.

Szerző: Szigethy Emma

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.