Őszi depresszió? Van ilyen?

Van, akinél ez előfordul és van, aki még a hírét sem hallotta…

De mi az az őszi depresszió?

Az őszi szezon kiváltotta hangulati hullámvölgy, aminek oka a napsütéses órák számának drasztikus csökkenése. Egy-egy hidegfront uralma alatt napok telhetnek el anélkül, hogy a nap kisütne, s a fény hiánya miatt szervezetünk a nyáron megszokottól jóval kevesebb szerotonint termel, amely jó közérzetünkért felelős. A napsütéses órák számának csökkenésével eluralkodhat a depresszió, az általános fáradtság és enerváltság, ám tehetünk ellene!

Akinél ez előfordul, az nem az időjárás miatt történik!

Eltelt a nyár, a nyaralások véget értek, jöttünk-mentünk, itt van a szeptember és bizonyára Te is tapasztaltad, hogy nagyon gyorsan telnek a napok, hetek, hónapok… Ez azért van, mert jól érzed magad a bőrödben. Nyoma nincs a depressziónak. Stabil vagy lelkileg-testileg és kifelé helyezed a figyelmed a környezetedre, tehát nem pörögsz a gondolataiban. Ha valaki még is azt érzi, hogy a nap nagyon hosszú, akkor előfordulhat, hogy nem azt csinálja az illető, amit szeret. Lehet szó a munkáról, párkapcsolatról, hobbiról vagy bármilyen tevékenységről, ha szeretjük csinálni, akkor gyorsan telnek a napok, hetek, hónapok!

Ha úgy érzed, hogy kényszerítve vagy és muszájból teszel dolgokat, akkor a napok, hetek, hónapok gyötrelmesen telnek.

Fotó: pixabay.com

Egy jó tanács, amit próbálj ki: tedd mindig azt, amit szeretsz, amit kedvelsz, amiben jól érzed magad. Amennyiben, olyan a munkád, a tevékenységed, a párkapcsolatod vagy bármi más, amit ki nem állhatsz és nem szereted, akkor abban a dologban találj valamit, amit kedvelni, csodálni tudsz és már is könnyebé válik!

Minden fejben dől el! Hogyha Te úgy gondolod, hogy borongós hangulatod van, akkor borongós is lesz. Ha minden sötét, akkor minden sötét is lesz. Ha kinézel egy borongós időben reggel az ablakon és találsz valami szépséget, akkor már is fényesebb, szebb lesz a napod!

Túlságosan értékes vagy ahhoz, hogy befolyásolva legyél az időjárástól vagy bármi mástól. Törődj magaddal, szeresd magad, találj szépséget a világban és máris jobban leszel!

Amennyiben úgy érzed, hogy ez az egyszerű technika nem segít neked, nem leszel vidámabb, akkor keress bátran együtt biztosan találunk megoldást, mert mindig lehet valamit tenni! Legyen csodás napod, találkozzunk jövő hónapon!

Szerző: Diaconescu Gabriella

Életmód tanácsadó, előadó tréner

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.