Nem jön be a víz a másnaposság ellen?

Egy tudós szerint vízivással nem lehet megelőzni a másnaposságot.

Foto:123rf.com

Mind ismerjük a teóriát, miszerint egy zúzósabb este után, ha megiszunk pár pohár vizet, azzal könnyebbé tesszük a másnap reggelünket. Patrick Schmitt, molekuláris biológus most azt mondta a Business Insidernek, hogy

nem ér semmit az egész.

A praktika alapja egyébként egy 1850-es kutatás, mely szerint az alkohol dehidratáltságot okoz, amit akkor a másnaposság okának állítottak be. Wbből ered, hogy vízivással meg lehet úszni a fejfájást és a rossz közérzetet, Schmitt viszont új, saját kutatást végzett, és teljesen másra jutott.

Megesik, hogy egy baráti sörözés túlságosan intenzívre sikerül, és a férfiember másnap brutális fejfájással és émelygéssel ébred. Bár ilyenkor étvágy még mutatóban sincs, azért néhány speciális kaja sokat javíthat a helyzeten.

Hatékony trükkök a másnaposság megszüntetésére

 

Az alanyai nem veszettek jelentős mennyiségű vizet a szervezetükből, így szerinte az alkohol okozta dehidratáltság nem létezik, így a vízivásnak sincs jelentősége a másnaposságot illetően, de ettől még elmondható, hogy a víznél jobban semmi nem esik az embernek egy átbulizott éjszaka után.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.