Hatékony trükkök a másnaposság megszüntetésére

Megesik, hogy egy baráti sörözés túlságosan intenzívre sikerül, és a férfiember másnap brutális fejfájással és émelygéssel ébred. Bár ilyenkor étvágy még mutatóban sincs, azért néhány speciális kaja sokat javíthat a helyzeten.

A koronavírus járvány miatt nem lehet kocsmázni, bulikba járni, de azért így is simán megeshet, hogy egy kétfős vidám iszogatásnak fájdalmas másnap lesz az ára; de akár egy virtuális kocsmázás során is elszaladhat a ló a férfiemberrel. Másnap reggel igen nehezen veszi rá magát az áldozat, hogy egyen valamit, hiszen émelyeg, fáj a feje, a reggeli az utolsó, amire vágyik. Nem mindegy azonban, hogy mit eszik, aki előző nap felöntött a garatra: ugyanis vannak olyan ételek, amik kimondottan segítenek a felépülésben.

1. Egy könnyű rántotta

Fotó: Pixabay.com

A tojás tele van fehérjével, ami az immunrendszert erősíti, de tartalmaz ciszteint is. Utóbbi egy aminosav, ami segít a szervezet méregtelenítését. A tojásban taurin is van, ami a kitisztítja a májból azokat a káros, mérgező anyagokat, amik a szeszelés után keringenek a másnapos áldozat vérében.

2. Banán és pirítós

Fotó: Pixabay.com

Pirítós, almalé és sok-sok banán: ez a reggeli kíméli az erősen igénybe vett bélrendszert, ugyanis egyiknek sincs irritáló hatása.

3. Müzli tejjel

 

Fotó: Pixabay.com

Általában a férfiak nem rajonganak ezért a menüért, de macskajajosan nem csupán amiatt érdemes bepróbálkozni vele, mert nem okoz émelygést, de azért is, mert igazi vitaminbomba – amire ilyenkor nagy szüksége van a szervezetnek.

4. Grillezett csirkemell

 

Golyoallo dieta 01

Fotó: Pixabay.com

 

Ez nem olyan menü, amit csak úgy előkap a hűtőből egy másnapos reggelen az ember, de ebédre érdemes elkészíteni: ugyanis kíméli az égő gyomrot, mégis rengeteg energiát ad.

5. Spárga párolva

 

Fotó: Pixabay.com

Egy kutatás adatai szerint ez a zöldség olyan összetevőket tartalmaz, amik enyhítik az alkohol okozta mérgezés tüneteit. Ha van otthon, érdemes a reggeli mellé elfogyasztani egy párat.

6. Savanyú uborka leve

Fotó: Pixabay.com

A sós, ecetes lé csillapítja a szomjúságot, jót tesz a gyomornak, és feltölti a szervezet elektrolit-készleteit. Nem kell túl sokat inni belőle, fél-egy deci elég a reggeli mellé.

7. Egy jó húsleves

Fotó: Pixabay.com

Elsőre mindenkinek ez jut eszébe másnaposság ellen, és valóban működik: a forró, illatos leves hidratálja a kiszáradt szervezetet, és megnyugtatja a gyomrot.

8. Egy pohár hűsítő kefir

 

Kefir 02

Fotó: Pixabay.com

 

Hidegen kimondottan jólesik a háborgó, égő gyomornak, de nem csak emiatt érdemes bepróbálkozni vele: hanem azért is, mert a kefir hamar helyreteszi a bélflóra felborult egyensúlyát.

Érdemes a megszokott pizza- és hamburgerhegyeket testmozgásra váltani akkor, ha épp súlyos macskajajjal küzdünk, az edzések ugyanis semlegesítik a másnaposság tüneteit.

A legjobb trükk másnaposság ellen az intenzív testmozgás

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.