A legjobb trükk másnaposság ellen az intenzív testmozgás

Érdemes a megszokott pizza- és hamburgerhegyeket testmozgásra váltani akkor, ha épp súlyos macskajajjal küzdünk, az edzések ugyanis semlegesítik a másnaposság tüneteit.

„A legtöbb embernek eszébe se jut, hogy másnaposság ellen konditerembe induljon, amikor kiszáradt szájjal, hányingerrel és fejfájással ébred egy átmulatott éjszaka után. Mégis: a kellemetlen tüneteken így enyhítünk gyorsabban”

– állítja Jason Simoes ausztrál sztáredző.

Persze nem mindegy, hogy milyen tevékenységet választunk. A szakember szerint a kellemes, egyórás kardióedzés hatására jelentősen javul a vérkeringés, ugyanakkor a súlyemelést már érdemes elkerülni. Annál is inkább, mert az akár – a remegő kezek és a koncentrációra kevésbé képes elme miatt – veszélyes is lehet ilyenkor.

Foto:123rf.com

Ha a futópadra állunk, baj nem érhet minket: gondolataink elkalandozhatnak, miközben rengeteg endorfin szabadul fel a szervezetünkben, és így rögtön jobban érezzük magunkat. A szakember szerint fontos, hogy ilyenkor sok vizet is igyunk, hogy pótoljuk a folyadékveszteséget.

„Mivel ilyenkor szeretnénk minél hamarabb túlesni az edzésen, külön fontos kiemelni, hogy a bemelegítésről tilos megfeledkezni. A jó bemelegítéssel és levezető nyújtásokkal kísért kardióedzés azonban nagy segítséget nyújthat másnaposság ellen, és hamarabb túl lehetünk a mulatozás utáni mélyponton” – mondja.

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.