Négy lépcsőfok a boldogságodért

Hogyan tudok egészséges kapcsolatot kialakítani önmagammal – kérdeztem Szuhai Nóra humán fejlesztőtől, mivel határozottan érzem, nehéz megtalálni az egyensúlyt rohanó világunkban.

A boldogság 4 fontos összetevője

A fejlesztő szerint a harmóniánk kialakításához négy területre kell fókuszálnunk. Lássuk!

Az első lépcső ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – mondja az Élj a Tehetségeddel Generációs Mentorprogram vezetője – fontos, hogy elfogadd a testedet. A test az önbizalom egyik komoly összetevője, hiszen a fizikai létezésednek a tested a bizonyítéka. Ha egészségesnek, szépnek és szexinek érzed magad, könnyebben áthidalod a problémákat. Azt a benyomást kelted, hogy „Ez az, majd kipattanok a bőrömből, rendben vagyok”. Nem mellesleg a test a párkapcsolat alapját is képezi. No, ne ugorjunk ennyire előre!

Gondolom, a részterületek szorosan összefüggnek egymással, ugye?

Igen. A második lépcsőfok a képességeid megélésének a szintje. Ide tartozik minden egyes feladat, amelyet elvégzel, a napi munkarended és a munkahelyi teendőid is. Nagyon sokan nem azzal foglalkoznak, amely ideális a számukra. Ettől függetlenül a mindennapi cselekvések keretet szabnak az életüknek. Hogy átérezd a szint jelentőségét: van egy mondás, amely szerint ha valakit tönkre akarsz tenni, vedd el a munkáját. Ebből is látszik, hogy minél több olyan cselekvést végzel el, amely igazodik a képességeidhez – lásd, ha szeretsz fára mászni, akkor azt -, annál inkább tehetségesnek érzed magad.

boldogsaghoz-2

Akkor már két terület kipipálva. Ha szeretek fára mászni, akkor tegyem azt, ha pedig kövérebb vagyok az átlagnál szeressem meg a testem. Mi a következő?

A harmadik nagy terület a pénzhez való viszony. Ha egészséges vagy, kiaknázod a képességeidet, és sok olyan dolgot csinálsz, amit szeretsz, akkor az anyagi biztonság is közelebb kerül hozzád. Sajnos a mai gazdasági helyzetben egyre több fiatal és idős ember kényszerből olyan munkába fektet energiát, amely nem belőle fakad.

Miközben elmeséled, mi a negyedik összetevő, kérlek, áruld el azt is, mi a teendőm, ha ezek a területek nem működnek az életemben!

A negyedik dolog az emberi kapcsolatok és a párkapcsolat területére fókuszál. Itt derül ki, hogyan függ össze az imént felvázolt négy terület: ha harmóniában vagy a testeddel, a munkáddal és az anyagi helyzeteddel, akkor nagyon valószínű, hogy a párkapcsolatodban is minden rendben lesz. Főként, hogy az általános tapasztalat szerint egy párkapcsolat a szexualitás, a pénz és a munka egyensúlyának hiánya miatt szokott elbukni.

késleltetett boldogság

Megkértél, hogy mondjam meg, mit tegyél a boldogságodért: mindenkinek más hiányzik: van, akinek nincs rendben a párkapcsolata és a munkája, van, kinek csak a párkapcsolata. Én azt javaslom, hogyha valaki érzi, bármelyik területen problémája van, kezdje el megkeresni a megoldást, a sikerének a kulcsait. Ez munka, energia, viszont a cselekvés önbizalmat szül. A kirakóst pedig bőven elég mindig csak egy-egy darabbal kiegészíteni, ahhoz, hogy fejlődést érjünk el.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.