Idézetek az önbizalomról

Az önbizalom kényes kérdés. Íme néhány idézet, melyektől új erőre kaphatsz, és amik a munkahelyi gondokon és a magánéleti problémákon is segítenek túllendülni.

“Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

(Henry Ford)

“A véletlen titkos erői tőled függenek, te tudod kormányozni őket, mert ha ezt a hitedet elveszíted, a véletlenek reád rohannak és eltaposnak. A véletlent mindig a saját szolgádnak tekintsd, még akkor is, ha ez csak illúzió.”

(Zilahy Lajos)

“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”

(Martin Luther King)

“Legyetek biztosak abban, hogy határozott, gyors és jó döntéseket hoztok! Akik nem tudják, mit akarnak, azt kapják, amit megérdemelnek.”

(Karen Hawkins)

“Nem azért nem merjük, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert nem merjük.”

(Lucius Annaeus Seneca)

“Ha az ember nem aggodalmaskodik túl sokat bizonyos dolgok felett, akkor minden simán megy.”

(Fabio Geda)

“Divatos holmikat bárki vehet magának, stílust azonban nem.”

(Giorgio Armani)

“Csak a legritkább esetben kövessed mások tanácsát: az olyan dologban, amelyet már meggondoltál, ki ismerhetné jobban az összes körülményeket, mint te magad?”

(Ludwig van Beethoven)

“A boldogság az, tudják, amikor sugárzik az emberről az érzés: hogy jól van. A boldogság üt. De ez a hosszú folyamat, amíg a titokból, az elhallgatásból őszinteség lesz, és lassan szembenézek mindazzal, ami fáj. Ez aztán hatással lesz az egész életemre, és akkor eljön az az időszak, amikor nem csak látszatember leszek, hanem hiszek majd önmagamban, tehát lesz önbizalmam. Vagyis a boldogságukat kockáztatják mindazok, akik az elhallgatást választják.”

(Csernus Imre)

“Soha ne hagyd, hogy a kételyek megbénítsanak. Hozz meg minden döntést, amit meg kell hoznod, akkor is, ha nem vagy biztos benne, hogy helyes.”

(Paulo Coelho)

 

“Ha valaki mindennek csak a rossz oldalát látja, az azt mutatja, hogy nincs semmi önbizalma. Az ilyenek el akarják érni, hogy mások is elbizonytalanodjanak, ahogy ők.”

(Blue Exorcist c. film)

“Ha az ember egyszer eltökéli, hogy csupa jót gondol magáról, akkor nem ismer lehetetlent.”

(Robert Merle)

“Az energiád és a lelkesedésed azután keletkezik, hogy belevágtál valamibe.”

(Andrew Matthews)

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.