Nagyival szórakoztatóbb, mint anyuval?

Egy brit felmérés szerint nem a hagyományosan boldognak hitt életszakaszokban, vagyis házasságkötéskor, gyermekszületéskor a legboldogabbak a britek, hanem gyermekkorukban, illetve később – nyugdíjasként.

A házasságkötés és a gyermekek születése hagyományosan olyan esemény, amelyet életünk legboldogabb pillanatai közé sorolunk. Egy brit kutatás azonban arra mutat rá, korántsem a húszas, harmincas, negyvenes évek – amikor ezekre az eseményekre rendszerint sor kerül – a legboldogabbak egy ember életében.

A Juicy Drop Pop édességmárka megbízásából készült kutatás kétezer, 5 és 80 év közötti válaszadó bevonásával két szélsőbb életkorba tartozó személyeket jelöl meg legboldogabbnak: a 9 és a 68 éveseket.

nagymama

A kutatás szerint a 68 éves válaszadók kétharmada, a 9 évesek 80 százaléka mondta, hogy jelenlegi életszakaszukban az a legfontosabb, hogy jókedvűen, jól érezzék magukat.

Velük szemben a húszas és negyvenes évek között járó felnőttek háromnegyede jelezte az olyan életkori feladatok mellett, mint a karrierépítés, hiteltörlesztés nem nagyon van ideje arra, hogy élvezze az életet.

A fenti adatokra tekintettel nem meglepő, hogy a gyerekek közel fele úgy véli, nagyszüleik társasága sokkal szórakoztatóbb, mint bármely családtagé, beleértve anyjukat és apjukat is. A kutatást kommentáló pszichológus szerint az adatok azt is magyarázzák, miért látni olyan gyakran különösen szoros kötődést a nagyszülők és unokáik között.

Forrás: