Fogd a poharad – Megmondom ki vagy!

A poharukat kézben tartó emberek testbeszédük alapján nyolc személyiség-típusba sorolhatók – állítják angol pszichológusok.

A pohár elárul?

A pohártartásod elárulja, vajon flörtölő, pletykáló, vidám, petrezselymet áruló, jégkirálynő, playboy, nagymenő pasi, esetleg egy rámenős, barátságtalan fráter vagy-e. Íme a különböző típusok ismertető jeleik alapján:

Flörtölő

E típusba többnyire nők tartoznak: poharukat kecsesen, kifelé hajló ujjakkal provokatívan ölelik körül.

Hogy magára vonják a figyelmet, a poharat a dekoltázsuk előtt tartják, kortyolgatás közben a pohár pereme fölött kukucskálva igyekeznek szemkontaktust teremteni kiszemeltjükkel. Ujjaikkal gyakran végigsimítják a pohár szélét, sőt előfordul, hogy bele is mártják ujjukat az italba.

pohár

Pletykáló

A kategóriát általában a barátnőkkel együtt chattelő-vihogó lányok alkotják. Többnyire másokról beszélnek, igen kritikusak. A borospoharat az öblös részénél tartják, kezükkel előszeretettel gesztikulálnak, mutogatnak. Itallal a kezükben gyakran hajolnak az asztal fölé, bizalmas légkört sejtetve. Azok a fiatalok, akik ebbe a csoportba tartoznak, nem veszik jó néven idegenek közeledését.

Vidám, társaságkedvelő

Egyaránt lehet férfi, vagy nő. Nyitottak, barátságosak, jó kedélyűek. Italukat lassan kortyolgatják, társaságban ügyelnek, nehogy lemaradjanak a beszélgetés szójátékairól.

Az üveget lazán a nyakánál tartják. Mindig nyitottak az új kapcsolat(ok)ra. Hozzájuk közel kerülni legegyszerűbben egy jópofa poénnal, egy-egy könnyed, humoros beszólással lehet.

Petrezselymet áruló

Általában félénk, visszahúzódó emberek, akik poharukat szorosan a testük előtt tartják, mintha attól félnének, hogy valaki kiveszi a poharat a kezükből.

Tenyerük befelé fordul, szinte védőfalat képezve maguk előtt. Poharuk alján majd mindig marad egy-két korty – biztonsági tartalékként. Szívószálával folyton babrál, kevergeti az italát. Ha ismerkedni szeretnél ezzel a típussal, feltétlenül szolid, finom bókokkal közelíts.

A többi négy típusról a KamaszPanasz oldalán olvashattok!

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.