Kangoo: ugrálni fogsz örömödben!

Ha szeretnél szembeszegülni a gravitációval, ugorj bele egy Kangoo cipőbe és szerezz magadnak egy vidám órát!

Jól bevált módja a testmozgásnak a hölgyek körében az aerobic, ám ha úgy érzed, hogy jó volna megspékelni egy kis újítással, ne törd tovább a fejed, egyszerűen csak fogd karon a barátnődet és menjetek el egy Kangoo Jumps aerobic órára! kaloria_felhasznalas23
Az eddig szokatlannak tűnő mozgásforma végrehajtása garantáltan jó hangulatban fog telni, másnap pedig az egész tested jelezni fogja, megérezte a tegnapi ugrálást! Első látásra kétségesnek tűnik, hogy ebben a szerkezetben lehet edzeni, vagy akár egy helyben megállni.
Aggodalomra viszont semmi ok, a cipő sajátos kialakítása tudományos alapokon nyugszik. Eredetileg futásra tervezték, melyben a speciális talp célja a leérkezéskor jelentkező negatív erők csökkentése volt. Rápillantva nagyon hasonlít egy görkorihoz, leszámítva, hogy ennek az alján nem kerekeket, hanem ellipszis alakú rugókat találunk, amik között feszítőszalagok húzódnak.
Ennek köszönhetően kedvünkre ugrálhatunk, mivel a becsapódás erejét 80 %-kal képes csökkenti. A megfelelő kialakításnak köszönhetően azok is bátran Kangoo cipőbe ugorhatnak, akik a sportokat eddig érzékeny ízületeik vagy gyenge szalagjaik miatt voltak kénytelenek mellőzni. Mivel a gerinc terhelése is minimális a többi hasonlóan intenzív mozgáshoz képest, gyakran javasolják rehabilitációs kezelésként.

A fiatal sport még gyerekcipőben jár, mivel az első darabokat 1994-ben készítették Kanadában, és ugyanebben az évben egy párizsi sportvásáron mutatták be. Hazánkba az utóbbi években érkezett meg, és válik egyre népszerűbbé.

A furcsának tűnő lábravaló a kutatók érdeklődését is felkeltette. Mostanra számos tanulmány áll a rendelkezésünkre, ha arra vagyunk kíváncsiak, milyen kedvező élettani hatásokra számíthatunk, ha rendszeresen látogatjuk a Kangoo órákat.

di%25C3%25A9ta26

Az intenzív ugrálás tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy levezesd az egész napi stresszt, növeli az állóképességed, és hamar remek formába tudod hozni magad. Ezen kívül az oxigén felvétele 12-18 %-kal hatékonyabbá válik, illetve a kalóriák elégetését is növeli. Másik előnye a hagyományos cipőben végezhető fitnesz gyakorlatokkal szemben, hogy ezeken az órákon az erősebbik nem is bátran képviseltetheti magát.

Ha túl sokat pörög az agyad, nehezen tudod kikapcsolni és ellazulni, valószínűleg pár alkalom után bele fogsz szeretni ebbe a sportba, ahhoz ugyanis, hogy követni tudd a kalandos mozgássort, összpontosítanod kell! Leginkább azoknak az embereknek ajánlott, akik szeretik a kihívásokat és szeretnek belekóstolni az ismeretlenbe. Ha magadra ismertél, itt az ideje, hogy felcsatold a Kangoo cipőd!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.