„Már csak a munkám miatt se lehettem kopasz!”

39 éves nő vagyok. Nagyjából 15 esztendőn át kórosan hullott a hajam. Az okát nem tudtam kideríteni, valószínűleg nagy szerepet játszott benne a genetika. Küzdöttem a hajhullással, ami már csak a munkám miatt is nagyon kellemetlen volt.

Én ugyanis olyan helyen dolgozom, ahol elég sokszor kell képviselnem a cégemet bíróságon, rendőrségen, tehát nem mindegy, milyen a megjelenésem. Úgy gondolom, egy nőnek, akinek fontos éke, sőt, ékszere a hajkoronája – legyen az akár hosszú, akár rövid -, nagyon nagy gondot jelent a kóros hajvesztés. Önértékelési problémákat, kisebbrendűségi érzést okoz.

Amikor ez a probléma nálam megjelent, nem is tudtam mással foglalkozni – bármikor tükörbe néztem, csak a kopaszodó fejbőrömet láttam…Ha valakivel beszéltem és nem a szemembe nézett, úgy éreztem, biztos a fejemet nézi, nyilván észrevette az egyre kopaszodó foltot. Borzasztóan éreztem magam. 14 éven át számos dologgal próbálkoztam, külső és belső módszerekkel egyaránt, biztosan használtak valamennyit, de látványos eredménye nem volt. Hosszú évek teltek el azzal a mindennapos procedúrával, hogy fél órákat álltam a tükör előtt, próbáltam tincsenként, hajszálanként beállítani a frizurámat, hogy legyen valamilyen formája, amit tudok vállalni az utcán. Végül azt mondtam, hogy nyilván sok pénzbe és fáradtságba kerül, de alávetem magam a hajbeültetésnek.

A budapesti HIMG Klinikára esett a választásom, ahol a probléma súlyát tekintve elfogadható árajánlatot kaptam.

A beültetést követő első 3 hónapban nagyon magam alatt voltam, úgy éreztem, ismét feleslegesen dobtam ki az ablakon egy halom pénzt. Aztán nagyjából fél esztendő múlva olyan látványos lett az eredmény, hogy szinte egyik napról a másikra lehetett észlelni a különbséget! A kollégáktól is folyamatossá váltak a pozitív visszajelzések.

Bátran ajánlom sorstársaimnak a hajbeültetést. Néha sajnos tényleg nincs más megoldás. A beavatkozás kicsit kényelmetlen, mert sokáig kell mozdulatlanul lenni, de abszolút fájdalommentes. Végre visszanyertem egykori önbizalmam!

A női kopaszodás sajnos valós probléma, nemcsak a férfiakat érinti – jegyzi meg a szerkesztő. A haj vékonyabbá válásával, ritkulásával kezdődnek a panaszok általában, 30 éves kor után. Sok esetben valamilyen gyulladásos gócpont a ludas a hajhullásban, de a lelki problémák, túlzott stressz is gyakran okai a női kopaszodásnak.

Nőknél az ún. alopecia areata, vagyis a foltos hajhullás a jellemző, hátterében rejtett gyulladás állhat. Gyakori, hogy a hátsó ok megszüntetése után a hajhullás is megszűnik. Bizonyos esetekben a táplálkozás megváltoztatása is hozzájárulhat ahhoz, hogy megálljon a hajvesztés. Ám mindenképp érdemes alaposan kivizsgáltatnunk magunkat annak érdekében, hogy megtudjuk, mi lenne a hajhullás legmegfelelőbb megoldása.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.