Egészséges önbizalom lépcsőfokai

Az önbizalom kiépítésének lépcsőfokai vannak. Ezek a saját kis házunkba, világunkba vezetnek. Úgy kell megépíteni őket, hogy kényelmesek legyenek.

Fontos, hogy az önbizalmunk vára a legnagyobb viharban is állja a sarat! Folyamatos gondviselésre, ápolásra és fejlesztésre szorul. No, most kezdjünk megismerkedni az építkezés és önbizalmi háztartásunk legjelentősebb tényezőivel! A megfelelő önbizalom egy kicsit rokon a szerelemmel: birtokában olyan dolgokra vagyunk képesek, melyekre amúgy esélyünk sem lenne.

A társadalom szeretett vesztesei

Csetlő-botló, imádnivaló pojácákat és önmagukra is veszélyes, hibáikban szépséges nőket nem csak Hollywood filmalakjai mutatják nekünk. Ők bármely közönséges ember túldramatizált alakjai, akiknek önbecsülése romokban hever, így környezete folyton szétesni látja. Nem csak a ház kulcsát képesek elhagyni, hanem saját fejüket is.

Ugyan, az emberek nagy része inkább velük nevet és nem rajtuk, mégsem szerencsés választás esetlen főhősnek lenni. Lépjük át ezt a lépcsőfokot és helyette a következőt vegyük célba!

Foto:pixabay.com

Csiszolatlan gyémánt

Éveink számával gyarapodnak ismereteink önmagunkról. Mire huszonévesek leszünk, túllépünk a bevezetésen. Átesünk a kamaszodáson és megnyugodhatunk: általában már nem kell többször újraépítenünk a világról alkotott elképzeléseinket.

Nyugodtan nekiállhatunk, hogy egy világos képet alkossunk saját magunkról! Ne legyenek téveszméink: hibáink bizony lesznek, és mindig akad egy-két ember majd, akik homlokegyenest másként vélekedik rólunk. Az önbizalom első lépcsőjét már elértük, tehát ne essünk szét az első rossz szótól, mint az elszakított gyöngysor!

Foto:pixabay.com

A kulcsszó: kisugárzás

Az önbizalomnak van egy fajtája, ami nem marad meg az emberben, hanem kilép belőle és a környezet számára is láthatóvá válik. Ez a kisugárzás. Mondják férfiakra és nőkre egyaránt, hogy van valami benne, elragadó. Ez olyan szépség, ami nem feltétlenül a külsőből fakad.

A szépség sugározhat belülről, ám ahhoz szükség van arra, hogy már-már konok módon higgyünk önmagunkban és tisztában legyünk saját lehetőségeinkkel. Tudatosítsuk, hogy milyen szerepet is akarunk játszani, vagy miként fogjuk megvalósítani önmagunkat. Az a cél, hogy tetteink legyenek harmóniában személyiségünkkel. Ne akarjunk nagyobbak lenni!

9 tipp a munkahelyi stressz csökkentésére

Túlzásba ne essünk!

Ne legyen több lépcső, mint amennyi alapvetően szükséges. Ha a lépcsőfokok az önbizalmunk mértékét példázzák, akkor a ,,szélkakas” elérése, már túllép az egészséges önbizalmon és nagyképűségbe csap át. Ha mégis túllőttünk a célon, akkor lássuk be, hogy feleslegesek azok a fokok és bontsuk le őket. A mérték tehát a legfőbb érték! Tessék megtartani!

Forrás: https://napidoktor.hu/index