Az ízületek ragasztói

A természet alkot a legtökéletesebben. Többek között létrehozott egy ragasztót, amely az egész testet összetartja.

Hihetetlenül hangzik, de igaz: enélkül a ragasztó nélkül a bőr száraz és vékony lenne, a körmök törékenyek, az izmok nem nőnének és a csontok törékennyé válnának.

Ez a ragasztó a kollagén, ami egy fő fehérjerész a kötőszövetes állományon belül. Fontos alkotórésze a porcnak, szalagoknak, ínaknak, csontnak és fogaknak, sőt a szem szaruhártyájának kialakulásában is szerepet játszik.

Mivel a csontok 30%-a kollagén, létfontosságú szerepet kap a csontállomány kialakításában és a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik, mivel csökkenti az ízületi fájdalmat, idős korban lassítja a csontbontó folyamatokat, gyorsítja a gyógyulást csonttörések után.

Fotó: 123rf.com

Az életkor előrehaladtával a kollagénsűrűség fokozatosan csökken és a szervezetben pusztító leépülési folyamatot okoz a kollagén hiánya. Számos tanulmány kimutatta, hogy az a személy, aki betöltötte az 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30 % – át. A kollagénhiány következében legyengül a csontszerkezet, az izmok, inak és ízületek szövetei elernyednek. Ilyenkor azt érezhetjük, hogy azok a tevékenységek, amik eddig könnyedén mentek (futás, lépcsőzés, hajolás) fájdalmassá válnak. Rendkívül fontos tehát, hogy az idővel elveszített kollagént pótoljuk.

Emberek milliói küzdenek fájdalommal a térdükben, a vállukban, a derekukban, a csípőjükben, a könyökükben, az ujjaikban és más területeken.

Ez a reggeli gyakorlatsor beolajozza a fájdalmas izületeket

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkre

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.