Természetes csodapor szívre, cukorbetegségre csontokra

Az élőhelyén csodafának is nevezett szubtrópusi fafajta termésének porított verziója az új csodapor.

Az Afrikában és Ázsiában őshonos fafajtát ma már szerte a világon termesztik. A termésének porított változata pedig kezd olyan népszerű lenni, mint a matcha. A két anyag felhasználása is igen hasonló: turmixokba, kávékba keverik leginkább. A moringát évtizedek óta használják gyógyításra, hiszen rengeteg betegségen segít (pl.: szívmegbetegedés, diabétesz, vagy AIDS). A fának a gyökérzete, a magvai, a virága és a levele is fogyasztható – a porított változat a levelekből készül.

Foto:123rf.com

Jótékony hatását a benne rejlő rengeteg tápanyagnak köszönheti: A-vitamin, kalcium, vas, kálium és rostok forrása. Magas az antioxidáns-tartalma, több vitamin és ásványi anyag is megtalálható benne. Csökkenti a vérnyomást, megelőzi a rákos megbetegedés kialakulását, támogatja a szem egészségét, erősíti a csontokat. És ez csak néhány a rengeteg előnyből.

Eddig viszont kevés vizsgálat folyt, amely tudományosan alátámasztotta volna a moringa előnyeit. Nincs kutatás arról, hogy mennyi az ajánlott adagolás, valamint mik az esetleges mellékhatások. Persze akadnak kisebb vizsgálatok. Az egyik ezek közül kimutatta, hogy a moringa fogyasztása csökkenti a menopauza egyes tüneteit (pl.: hőhullámok, álmatlanság). Egy másik pedig rámutatott a rákmegelőző tulajdonságára.

Ezek mellé természetesen még szükség lenne több és pontosabb vizsgálatra is, hogy egyértelműen csodaszernek lehessen nevezni a moringát.

Minden, amit tudnod kell az algák jótékony hatásairól

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.