A sírás egészséges!

Bár alapvetően azt gondoljuk, hogy rossz, ha sírásra van okunk, mégis jobb kiadni a feszültséget, mint magunkban őrizgetni.

Gondoltad volna, hogy a rendszeres sírás ugyanolyan fontos az egészséges test és lélek számára, mint a szívből jövő nevetés?

Többféle sírás létezik: a legelső, amikor megszületünk és felsírunk. Az erős, életrevaló csecsemő harsányan kiabálja a világba, hogy ,,megjöttem, itt vagyok”!

Amikor átlépi egy másik dimenzió határát, a sírás rezgésével hangolódik rá erre a földi világra. Különösen figyeljünk oda a fiainkra, mert már egész kicsi korban azt közvetítjük feléjük; ,,a sírás egy férfi számára szégyen, lányos hiszti”!

Sírd ki magadból a betegséget!

Ma egy férfi még a szülei temetésén sem mer sírni. Nem csoda, hogy felnőttkorban annyian kínlódnak a betegségekkel, és esetleg idejekorán elveszítjük őket. Sokan önkéntelenül feszültségoldó-szerekhez – alkoholhoz, cigarettához, kábítószerhez – nyúlnak.

A sírással fel nem oldott lelki csomócskák testi csomókká alakulnak át, állandó testi és lelki fájdalmat okozva. Egy jó sírással sok bajt meg lehet előzni. Aki jókat tud sírni, az jókat tud nevetni is! Nem csak a gyász közösségi megélése ment ki manapság a divatból, hanem az örömé is.

Régen az emberek elmentek a temetésekre éppúgy, mint a keresztelőkre. Rendszeresen kinyilvánították sírással és nevetéssel, mulatozással az érzelmeiket évszázados rítusok alapján.

Sírj egy megható történeten!

Nagyon jó terápia lehet az érzelmes film, könyv, a társasági rendezvények, a színház, ahol drámát éppúgy megnézhetünk, mint vígjátékot. A nevetésünk legyen szívből jövő, és sohasem erőltetett. A kamaszok között gyakran előfordul a görcsös zokogás éppúgy, mint a megállíthatatlan nevetés.

Ezt viseljük el kamasz gyermekünknek kellő türelemmel, mert valójában nem tehet róla, hiszen a folyamatnak hormonális háttere van! Ebben a bizonytalanságokkal teli időszakban a szélsőséges érzelmek rezgése az énkép erősítését szolgálja, és ha elfojtjuk, akkor különböző szervi panaszok jelentkezhetnek gyermekünknél!

Másképp old, mint a nevetés

A zokogás igazi megtisztulás, amely segít abban, hogy lehulljanak a kis csomagocskák a hátunkról, elmúljanak az izomgörcsök, a fájdalom. Tanuljuk meg jól kinyitni a sírás kapuját!

Ha valakinek könnyes a szeme, ne forduljunk el tőle, hanem dicsérjük meg; ,,de jó neked, hogy ilyen jót tudtál sírni!” Ha szomorúak vagyunk, ne haragudjunk arra, aki nevetni tud! Ha valaki nem tudja magát testestül-lelkestül elfogadni, az nem tud jót sírni és nevetni sem!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Szücs Istvánné

    Mindig is könnyen sírtam, de most már 80 vagyok mindenen azonnal el kezdek sírni.És igen meg is könnyebbül az ember. Egész életemet végig kisérte a sírás, mindig volt okom rá4 Szerencsére ma már nevetni is tudok, és nagyon sokat nevetek, állandóan mosolygok. Egyébként a sírásról azt is olvastam, hogy jót tesz az arcbőrnek!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.