3 dolog, amit nem tudtunk az öregedésgátló termékekről

A rossz használat ártalmas lehet

Ahogy idősödünk, alaposabban megválogatjuk a bőrünkre használt termékeket – nem érdemes azonban vakon követni a hirdetéseket, ha ugyanis nem a nekünk megfelelőt használjuk hosszú időn át, kárt is okozhatunk vele.

Számos öregedésgátló termék van a piacon, napjainkban bőven van belőlük választék. Nem szabad azonban vakon bízva a hirdetésekben bármilyet alkalmazni, különösen nem hosszútávon. Azzal ugyanis árthatunk a bőrünknek – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Ha kiválasztunk egy új öregedésgátló terméket, érdemes bőrgyógyásszal egyeztetni, mielőtt elkezdjük használni – olykor az eredmények katasztrofálisak lehetnek, sőt előfordulhat, hogy számos káros mellékhatás jelentkezik.

Közel a 30. életévhez minden nőben felmerül, vajon meddig fog szépen kinézni – az aggodalom pedig odáig jut, hogy hajlamosak bármilyen jól hangzó terméket kipróbálni.

Mit érdemes észben tartani?

1.Mindenkinek más a bőre…

…vagyis nem ugyanazt a hatást éri el rajta egy adott öregedésgátló termék. Ha nem megfelelő a bőrünknek, hosszútávú alkalmazása ártalmas lehet.

Fontos, hogy egy termék, krém kipróbálása előtt legyünk tisztában arcbőrünk típusával – száraz, zsíros, normál vagy kombinált -, sőt, a hormonális egyensúlyunkkal is.

Az öregedésgátló termékek tartalmaznak különféle összetevőket, melyek akár meg is változtathatják a szövetek textúráját. Mi több, ha a krém nem felel meg nekünk, hosszútávon akár rákkeltő is lehet.

2.Válasszuk a megfelelő terméket

Számos öregedésgátló krém és testápoló nem rendelkezik elegendő bizonyítékkal az állítólagos hatások alátámasztására. Ennek ellenére az egyes hatóanyagokról kimutatták, hogy biztonságosak és hatékonyak. A hatékonyság trükkje azonban az, hogy megtaláljuk a megfelelő összetevőket, amelyek jól működnek a bőrön.

Egyes összetevők azért vannak a termékekben, mert orvosilag kimutatták, hogy fiatalítja a bőrt és növeli annak ragyogását. Ezek a tejsav, a peptid, az alfa-hidroxi-sav és a hialuronsav.

Ahogyan idősödünk, a bőr vékonyabbá válik és veszít zsírjából. Ez megereszkedéshez és finom vonalak kialakulásához vezet. A kollagén és az elasztin lehetővé teszi a bőr számára, hogy megőrizze sima, rugalmas és fiatalos megjelenését. Az öregedéssel a szervezet kevesebbet termel ezekből az anyagokból.

A peptidek apró fehérjék, melyek a sejtek növekedését és gyógyulását segítik elő. Jól működnek a bőr hidratálására az öregedésgátló termékekben, ám nincs meggyőző adat arról, hogy a ráncok valódi csökkentésére is szolgálnak.

arckrém

 

Az alfa-hidroxi-savak, így például a tejsav, glikolsav és citromsav hámlasztó anyagként szolgálnak, segítve, hogy megszabaduljunk az elhalt bőrsejtektől, s elősegítik az új sejtek növekedését. A tejsav jelenléte ugyanakkor a termék összetételében nem lehet több, mint 2 százalék.

A retinol – az A-vitamin természetes formája -, egy másik olyan összetevő, mely ismert az öregedés jeleinek csökkentése terén. Számos nem vényköteles bőrkrémben megtalálható.

Várandós nők számára azonban ajánlott kerülni az A-vitamin bármilyen formájának használatát – növelheti a születési rendellenességek kockázatát.

3.Miközben ezen összetevőknek jó hatásuk van a bőrre nézve, mindenkinek ajánlott utánanéznie, milyen pontosan a bőre és milyen egészségügyi állapotnak örvend, mielőtt használni kezd egy öregedésgátló terméket. A bőrgyógyászok állítják: ha egészségesek vagyunk, a szervezet gondoskodik a bőr igényeiről.

Vagyis, érdemes egy kis távolságtartással kezelni a különféle termékek hirdetéseit – mielőtt ártunk magunknak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.