Őszi öltözködés – Top 5 tipp, mit vegyen fel a gyermek

Túl se öltöztessük a lurkókat!

Az ősz az öltözködés szempontjából kissé kifoghat rajtunk, hiszen a változó időben gyakran tanácstalanok vagyunk, mit vegyünk fel. No és mit viseljen a gyermek? Íme néhány hasznos tipp.

Mint azzal évről-évre szembesülhetünk, az időjárás az ősz folyamán olykor kimondottan cserfes. Hol nyári meleg van, hol esik az eső és lehűl a levegő, de gyakori, hogy ez ugyanazon a napon történik.

Jó kérdés ilyenkor, hogyan öltözzünk. A legjobb tanács általában a réteges öltözködés, ami felnőtt és gyermek esetén is beválik. Az utóbbi esztendőkben jellemző, változékony idő miatt is ez a leghasznosabb, fontos mindenre felkészülni. 

1. Reggelente ellenőrizni, milyen idő várható a nap folyamán: így jó eséllyel a körülményeknek megfelelően lesz öltözve a családban mindenki.

A még babakorú gyermek kapjon pólót, pulóvert és vékonyabb kabátot, de legyen nálunk plusz sapka és pulcsi is. A furfangos időjárás miatt ugyanis előfordulhat, hogy a nappal túl melegnek bizonyuló sapkára estefelé szükségünk lesz, ezért napközben vékonyabbat tegyünk a fejére, később vastagabbat. Legyen a babakocsiban egy-egy második sapka és pulóver tehát, mert manapság jellemző a hirtelen időváltozás.

Fontos, hogy a gyermekekre mindig puha, természetes alapanyagú holmit adjunk, amelyek kellően átengedik a levegőt. A legjobb a pamut, a vászon és a flanel alsónemű. Érdemes mindig ellenőrizni – saját magunkon -, hogy nem találjuk-e túl durvának az anyagot, amit a lurkóra készülünk ráadni.

2. A réteges öltözködés jöhet: fontos olyan ruhákat adni a gyermekre, amelyeket egyszerű felhúzni rá és ha kell, eltávolítani róla.

Vagyis, ha body-t adunk a csemetére, kerüljön fölé egy vékony pulóver, illetve kabát vagy egy kardigán. Ha hidegebbnek érezzük az időt, akkor mindkettő. Lehet, hogy nem fognak hosszabb ideig kelleni, de ezektől könnyű megszabadulni is, ha szükséges.

gyerekruha

3. Legyen a gyermeken harisnya: akár kisebb, akár már bölcsődés, a lurkóról ne hiányozzon a harisnya. Babáknál mindig beválik a body és harisnya együttes viselete, így a gyermek lába, dereka biztosan nem fázik meg. Lányoknál a vastagabb harisnya is jöhet, főleg, ha a játszótéren is sok időt tölt el.

4. Fontos, hogy túlzásokba se essünk: sosem tanácsos túlölöztetni a gyermeket. Könnyen lehet belőle fázós felnőtt, de a mindennapokat is kellemetlenné teheti számára, ha melege van.

Egy esztendős kor alatt a csemete nem mozog sokat, többnyire a babakocsiban szemlélődik. Ilyenkor kell egy plusz réteg ruha, azaz eggyel több, mint amit mi viselünk. Az öltözködést ennek megfelelően oldjuk meg. Nagyobb gyermek esetén öltözetünk megegyezhet az övével.

Ha nincs kimondottan jó idő az ősz folyamán, akkor sem kell lemondani a sétáról, egy-két réteg plusz ruhával bátran elindulhatunk.

Itt az ősz, itt a nátha!

 

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.