5 tipp szülőknek az iskolakezdéshez!

Alábbi tippjeink segíthetnek a szülőknek abban iskolakezdés idején, hogy gyermekeik egész évben egészségesek maradjanak és szívesen járjanak közösségbe!

1. Alvás

Dr. Peter Richel, az Észak-Westchesteri Kórház gyermekgyógyásza szerint nagyon fontos a megfelelő mennyiségű alvás és pihenés, ezért azt tanácsolja, hogy a lefekvést illetően alakítsunk ki egy adott szokásrendet és ne essünk abba a hibába, hogy túl sok különórára íratjuk be gyermekünket!

2. Étkezés

Gondoskodjunk arról, hogy gyermekünk napi három egészséges étkezéshez jusson hozzá! Különösen a reggeli fontos, emellett a közös családi étkezések a kommunikációs készségeket is fejlesztik.

3. Egészség

A betegségek gyakoriságának csökkentésére győződjünk meg arról, hogy a kicsi megkapott minden kötelező védőoltást. Ezek mellett fontoljunk meg néhány ajánlott védőoltást is, például a bárányhimlő vagy az agyhártyagyulladás elleni vakcinát. Számos szülő adatja be gyermekének az influenza elleni oltást is.

Fotó: 123rf.com

4. Kikapcsolódás

Ne feledkezzünk meg a rendszeres mozgásról sem, biztassuk a gyermekeket szaladgálásra, vagy menjünk velük tempós sétára! A mozgás beiktatása csökkenti a számítógép, tévé és videojátékok előtt töltött időt is. Az olvasás és a zene gazdagítja a gyermekek életét. Olvassunk a kicsiknek minden nap, míg az iskolásokat bátorítsuk, hogy olvassanak szabadidejükben! Remek időtöltés az éneklés és a hangszertanulás is.

5. Biztatás

Biztassuk a gyermekeket arra, hogy törekedjenek a legjobbra, de ne várjunk el tőlük tökéletességet! Ne felejtsük el, hogy minden gyermek más, és nyomás helyett támogatásra van szükségük!

Forrás: https://napidoktor.hu/index