Szülés után miért engedjük, hogy megritkuljanak az együttlétek?

A baba érkezése fenekestül felfordítja az életünket. Fizikailag és mentálisan is nagy változáson megyünk keresztül, ami önmagában is elég ahhoz, hogy sérüljön a libidónk.

Minden pillanatunkban a babát fürkésszük, és engedjük háttérbe szorulni a bennünk rejlő nőt – pedig a nő még nagyon is ott van bennünk és nagyobb szüksége van, mint valaha a kényeztetésre! De mit tehetünk azért, hogy ez az állapot ne legyen tartós?

Beszélni kell róla

Az őszinte és nyílt kommunikáció ilyenkor még fontosabb a felek között, mint eddig bármikor és kijelenthetjük, hogy a megoldás elsődleges kulcsa. A férfi nem tudja, min megy keresztül ilyenkor egy nő, ezért a te feladatod, hogy elmondd neki. Ne csak a tested változásait, hanem az érzéseidet is oszd meg vele. Ez hosszú távon is rendkívül hasznos, hiszen a szexszel kapcsolatos folyamatos, könnyed kommunikáció a kapcsolat jövőjében is nagy szerepet játszik majd, például a menopauza idején.

noszex, párkapcsolat

Fotó: 123rf.com

Jelöljetek ki heti egy napot

Az előre betervezett szex elsőre nem tűnik romantikusnak, hiszen mellőzi a spontaneitást, azonban egy csecsemő mellett kiváló megoldás. Jelöljetek ki heti egy alkalmat, amikor együtt vagytok. Ez lehet akkor, mikor a baba alszik, vagy valakire rá is bízhatjátok, a lényeg az, hogy ne maradjon el a betervezett szex.

Ha előre tudjátok, mikor bújtok össze, mindketten rá tudtok készülni testileg és lelkileg is. Így az együttlét nem lesz stresszes vagy szorongó.

Ha nagyon nincs kedved hozzá, legalább akkor is tegyetek meg annyit, hogy meztelenül összebújtok, ez is segít abban, hogy ne távolodjatok el egymástól és megmaradjon köztetek az intimitás.

Ne hagyd, hogy a háztartási teendők közétek álljanak!

Egy kisbabával az otthonban mindig szalad a lakás. A szemetes állandóan tele van, a szennyes folyamatosan újratermelődik, a mosogató is tele van szennyes edényekkel és már azt sem tudod megmondani, mikor törölted le utoljára a könyvespolcot. Ne hagyd, hogy a háztartás közéd és a pároddal töltött intim együttlét közé álljon. Ne stresszelj szex közben azon, hogy le kell fejned a tejed, vagy hogy holnap megy a védőnő. Próbálj kikapcsolni az anyuka-módból és az együttlétre koncentrálni. Kit érdekel, ha minden rugdalózó a szennyesben van: mosni, takarítani úgyis kell még egész életünkben, a párkapcsolatunkra viszont érdemes vigyázni.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

A szülés hosszabb távon mindenképpen a szexuális élet romlását idézi elő?

Forrás: Napidoktor.hu