Szívfacsaró: 5 jel, hogy a párod már nem a Nagy Ő számodra

A legtöbb ember már sok mélypontot megélt a párkapcsolataiban, főleg amikor az a kérdés merül fel, hogy van-e értelme folytatni és esélyt adni egymásnak.

Ez azért nehéz döntés, mert az évek múlásával akárcsak a két ember maga, az egymás iránt érzett szeretet is folyamatosan változik. Ezek pedig olyan szakadékot tudnak képezni a párok között, amelyet nagyon nehéz áthidalni – számol be a Joy.hu.

Ennek sok oka lehet, többek között, hogy egy párnak mások lesznek a céljai, másrészt, mert elfelejtik élményekkel és minőségi idővel táplálni a kapcsolatot, amelynek mindig ugyan az lesz a vége: egy harmadik. Persze nem lehet általánosítani, hiszen más oka is lehet, ha valakiből kiszeretünk, vagy ő belőlünk. Így most egy csokorba szedtük azokat a jeleket, amelyek egyértelműen bajt jelezhetnek egy kapcsolatban, de egy kis odafigyeléssel ezekből is van visszaút.

Fotó: 123rf.com

Nincs kommunikáció

Lehet, hogy klisés, de egy kapcsolat egyik legfontosabb alappillére a jó kommunikáció, hiszen kivel osszuk meg az örömünket és a bánatunkat, ha nem a párunkkal?! De a közös témák is elengedhetetlenek, amelyeket egy fáradt munkanap után a legjobb átbeszélni életünk szerelmével. Ha ez már jó ideje nem így működik köztetek, akkor hozd fel neki egy régi, közös emléketeket, amin mind a ketten nagyon nevettetek, és amellyel kicsit oldhatjátok a bennetek lévő feszültséget a beszélgetések hiánya miatt.

Mindenhol jobb, mint vele

Ha rendszeresen azt érzed, hogy minden más jobban kikapcsol mint a párod, vagy inkább máshol lennél mint vele, akkor bizony nincs mese, muszáj beszélnetek. Az ilyen esetekben egyébként a fizikai különlét néha csodákra képes, ugyanis néhány külön töltött nappal rá tudunk jönni, hogy milyen sivár lenne az életünk a másik nélkül.

Önző vagy

A kapcsolat elején szinte mindenre képesek vagyunk a másikért. Hajnalig ébren maradni, hogy megvárjuk a munkából, reggel előbb felkelni, hogy ágyba vigyük a kávéját és még sorolhatnánk. A szerelem múlásával, ezek a dolgok is képesek eltűnni a semmibe, és ha nem figyelünk csak a saját érdekeinket helyezzük előtérbe. Erre az egyik legjobb megoldás, ha egy kicsit a másik helyébe képzeljük magunkat, vagy ránézünk az arcára, hiszen ha ő ennek ellenére is kitart mellettünk, akkor érdemes lenne több energiát ölni a kapcsolatba.

Fotó: 123rf.com

Semmi szex

A kezdeti, mindennapos vad szex természetesen idővel ritkul, ugyanakkor az egymás iránti szenvedély és érzékiség még igenis fontos része egy kapcsolatnak. Azonban, ha erre nem figyelünk oda szinte biztos, hogy előbb utóbb nagy baj lesz és valaki félrelép. A szex nemcsak jó dolog, hanem kapcsolaterősítő hatása is van. Utazzatok el egy hétvégére, ahol csak egymásra tudtok figyelni. Próbáljatok ki új dolgokat és élvezzétek egymás közelségét.

Olvasd el ezt is!

10 dolog, amit a párkapcsolatokról tudnunk kell!

Forrás: https://napidoktor.hu/index