Önmegtartóztatás – Ez történik (vagy nem történik) a testeddel, ha nem szexelsz

Tudtad, hogy a szexnek számos egészségügyi előnye is van? Az ész veszejtő extázis mellett kalóriát éget, csökkenti a stresszt, és még természetes fájdalomcsillapítóként is működik. Azonban akár párkapcsolatban vagy, akár nem, olykor mindannyian átesünk egy kis „holtidőszakon” és talán bele sem gondolsz mi történik a testeddel, ha huzamosabb ideig megvonod tőle az orgazmust.

Segíthet visszaállítani a hüvelyed rugalmasságát

Ha „túl sokat használod” a hüvelyed, rugalmatlanná válik. Ez egyébként igaz akkor is, ha menopauza előtt állsz.

A hüvely egy rugalmas cső” – mondja Dr. Salena Zanotti, az Ohio állambeli Avon Pointe Családi Egészségügyi Központ szülész-nőgyógyásza. – „Ha egy ideje nem használták, akkor egy kicsit feszesebbé válhat. Ez az ösztrogénnak köszönhető, amely segít fenntartani a hüvely rugalmasságát és síkosságát.” Tehát némi önmegtartóztatás a hüvelyednek nem feltétlenül rossz dolog, mert segít megőrizni a rugalmasságát. Felfoghatod úgy is, mint egy méregtelenítő kúrát, ha túl sokáig éltél csak gyorskaján – számol be a FemCafe.

szex, intim

Biztosan nem fog újra termelődni a szűzhártyád

Ez teljesmértékben tévhit” – mondja Dr. Zanotti. – „A szűzhártya egy hüvelyi maradvány, amely a hüvely fejlődéséből ered. Ez akkor szakad át, amikor egy nő először közösül vagy esetleg tampont használ. Ez a szövet nem nem tud visszanőni.” Dr. Zanotti szerint előfordulhat, hogy olykor a nők tapasztalhatnak enyhe hüvelynyílás-zsugorodást, de a szűzhártya még soha senkinek az életében nem nőtt vissza.

Nem fog kiszáradni

Ahogyan sokan tévesen azt hiszik, hogy a nőknek hosszú önmegtartóztatás után visszanő a szűzhártyájuk, vannak olyan állítások is, amelyek szerint az önmegtartóztató nők hüvelye kiszárad. Adeeti Gupta, szülész-nőgyógyász és a New York-i Walk In GYN Care alapítója szerint ez csak egy újabb mítosz. „Senki ne gondolja, hogy minden kiszárad odalent, csak mert nincs aktivitás” – mondja. Egy lehetséges kivétel van ez alól a szabály alól. A menopauza után álló nők nagyobb valószínűséggel tapasztalnak hüvelyszárazságot. De ez is csak a csökkent ösztrogénszintnek köszönhető, nem pedig az önmegtartóztatásnak.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tanuljunk az intimitásról, kapcsolatokról, szexről!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.