Mitől jó egy párkapcsolat?

Amikor az emberek először tapasztalják meg a szerelem érzését, az gyakran egyszerű vonzalommal kezdődik. A szexuális érzések gyakran részei ennek a vonzalomnak. Bármilyen meglepő, az emberek ilyenkor gyakran ábrándoznak arról, hogy milyen lehet a szakítás vagy egy új barát vagy barátnő. Sokszor azon kaphatjuk magunkat hogy a kiszemelt nevét motyogjuk, vagy mindenről ő jut eszünkbe.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod magadon, az már majdnem szerelem. A szerelem akkor kezdődik, hogyha érzelmileg is közel kerülsz a másikhoz. A vonzalom és a szexuális érdeklődés mindig egy új érzés, és ezek az érzések egy emberre irányulnak, akivel együtt szeretnénk lenni.

Ezek az őrült szenvedélyek és a vonzalom rövid idő múltán egy kissé elhalványulnak. Ez olyasmi, mintha minden erődet befektetnéd egy versenybe, amit muszáj megnyerned, viszont ezt a lelkesedést nehéz sokáig fenntartani. Hogyha egy kapcsolat sokáig tart, ez a pont rendszerint elérkezik, kinél előbb, kinél később. Habár a korai szenvedélyes intenzitás elhalványulhat, de egy mély szerelem, szeretet veszi át a hevesebb érzelmek helyét – fejti ki a KamaszPanasz.hu.

Mitől jó egy kapcsolat?

A szerelem két emberről szól, nem arról, hogy te mennyit adhatsz a másiknak, vagy kaphatsz tőle. Egy kapcsolat akkor tökéletes, hogyha ugyanannyit kapsz a kedvesedtől, mint amennyit adsz neki. Érzések megosztása: Egy jó kapcsolatban, ahol a felek kölcsönösen törődnek egymással, megosztják egymással az álmaikat, aggodalmaikat, jó és rossz pillanataikat, félelmeiket, csalódásaikat és gyengeségeiket. Enélkül semmit sem ér az egész.

Fotó: 123rf.com

Egy jó kapcsolatban a felek meghallgatják, támogatják egymást. Nem sértik meg egymást, ha nem értenek egyet valamiben. Egy kapcsolat a nyíltságon, és a kölcsönös őszinteségen alapul, a bizalmon és támogatáson, ahol tudjuk, hogy a másik mindig velünk van, és számíthatunk rá, amikor a dolgok rosszra fordulnak. Egy jó kapcsolatban a felek azért szeretik egymást, amiért ők azok akik.

Az érzelmek átalakulása

Az a szenvedély és vonzalom, ami a kapcsolat elején volt, nem tűnik el, csak megváltozik. Az egészséges hosszú távú kapcsolatokban ez a szenvedély időről időre visszatér, és ez teszi olyan széppé az egészet.

Néha a szerelem elveszti az erejét. A felnőtteknél sokszor előfordul az, amit üres szerelemnek hívnak. Ez azt jelenti, hogy a régi szenvedély és vonzalom teljesen eltűnt, és a felek csak megszokásból vannak együtt. Ez a tiniknél nagyon ritka, viszont számtalan oka lehet annak, hogy a fiatalok kapcsolatai véget érnek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index