Szeretjük még a férfias férfit?

Tudjuk, mi is az, ha valaki retroszexuális? Manapság a metroszexualitás több hangsúlyt kapott, de vajon jobb-e, ha valaki ,,retró”?

Sokat vitatott téma manapság, vajon vonzóbb-e egy metroszexuális férfi, mint egy retroszexuális. Napjainkban ugyanis egyre több pasi figyel oda kínosan arra, hogy ne legyen rajta hiány divatos holmikból, rendezett legyen az arc- és egyéb szőrzete, mindig illatozzon a kellemes dezodortól és parfümtől, a fogsora kifogástalan legyen.

A retroszexuális férfi azonban nem tartja fontosnak, hogy túl sokat rendezgesse a külsejét. A vonzás kérdése persze a hölgyek szempontjából kérdés, az urak ugyanis egymás közt hajlamosak az ilyen típusú pasikat melegnek, de minimum piperkőcnek gondolni. Sokak számára érthetetlen, hogy foglalkozhat egy férfi közel annyit a külsejével, mint egy nő, és hogy képes órákat eltölteni a fürdőszobában.

A metroszexuális férfi mellkasa általában csupasz, nem ritkán a nemi szerve körüli szőrzettől is megválik, a hónaljszőrzet hiánya pedig jóformán alap. A magára nagyon is sokat adó férfiak viszont azt csodálják, hogy mások miért törődnek náluk jóval kevesebbet a külsejükkel. Miért elég számukra az, hogy éppcsak bepillantanak a szekrénybe, kivesznek gyorsan valamit, megfésülködnek, majd a borotválkozás és a fogmosás után irány a munka, a vásárlás vagy a randi?

Talán a legkedvesebb ingüket magukra kapják, de sok esetben a hajmosás, a borotválkozás is elmarad, a ,,trendi cuccokat” pedig kis túlzással hírből sem ismerik. Hogy kinek mi tetszik, mi a vonzó, beleborzong-e egy nő, ha egy pasinak szőrös a mellkasa, az teljesen egyénfüggő, általánosítani butaság lenne.

Ami előnyös benne: higiéniai szempontból lehet jobb a szőrtelenség, és valljuk be, ahogyan a férfiak a nőknél, úgy a hölgyek sem biztos, hogy szívesen merülnek el a szőrös dolgokban, különösen alsó fertályon. Az azonban tény, úgy születünk erre a világra, hogy előbb-utóbb megjelennek a szőreink és funkciójuk is van. A mai trend alapján már a szemöldöknek sincs nagy jelentősége, pedig annak is célja van. Természetesen vannak nők, akik a kisfiús, bájos, szőrtelen pasikat részesítik előnyben, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a férfias külsőre buknak, a ,,lányos” típust pedig messzire elkerülik.

Különbözőek vagyunk, és ez így jó! Mindenki el tudja dönteni, számára melyik a vonzóbb, az azonban bizonyos, hogy vannak szokások, melyeket a retroszexuális férfi is bátran átvehet a metroszexuálistól, sőt, javasolt, hogy odafigyeljen rá!

Lehet valakinek viseletesebb pólója, szakálla, bajusza, hónalj- és mellkasszőre, ha a haja rendbe van tartva, nem igyekszünk arrébb húzódni az izzadtságszaga, netán a szájszaga miatt, nem ütközünk meg a fogsora látványán, már nyert ügye lehet: a jelszó tehát az igényesség, az ápoltság! Ehhez nem kell sem izompacsirtának, sem Casanovának, sem metroszexuálisnak lenni!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.