Mi teszi intimmé a kapcsolatot? – A szex?

Sokan azt gondolják, hogy a szex elegendő ahhoz, hogy a kapcsolat intim legyen, pedig ez nagyon messze áll a valóságtól. A párkapcsolaton belüli intimitás 8 formája ismert. Te tisztában vagy azzal, hogy melyek ezek?

Íme, az intimitás nyolc formája

  1. A fizikai intimitás

Ezt a fajta intim közelséget sajnos sokan azonosítják a szexualitással, pedig a kettő közt égbekiáltó különbség van. A fizikai intimitás a testi közelséget jelöli két ember között, szigorúan a hálószobán kívül. Gyakran megérintitek a másikat, öleléssel, csókkal, szájra puszival köszöntitek egymást, kézen fogva sétáltok, a nap folyamán apró érintésekkel jelzitek a közelségeteket? Nos, akkor van egy jó hírem, köztetek jól működik a fizikai intimitás – számol be a Life.hu.

  1. Érzelmi intimitás

Úgy érzed, képes vagy a párodnak mindenféle védőpajzs nélkül beszélni azokról az érzéseidről, terveidről, álmaidról, melyektől sebezhetőnek érzed magad? Sőt, hasonlóan megnyílik ő is előtted? Ez az érzelmi intimitás, amit bizony a kapcsolatok egy részében sosem képesek megélni a párok egymással.

szerelem, kapcsolat

Fotó: 123rf.com

  1. Intellektuális intimitás

Képesek vagytok hosszas, jóleső beszélgetésekre, melyek témáját illetően túlmutatnak a hétköznapi életeseményeken? Tudtok egymásnak új dolgokat mondani, képesek vagytok lekötni a másik figyelmét csupán a mondandótok tartalmával? Ez egy csodás kapcsolódási mód, melyet érdemes megbecsülnötök!

  1. Spirituális intimitás

Ez nem a vallásról szól, inkább olyan fajta hiedelmekről, melyek az általunk ismert világon túlnyúlnak. A karma, a halál utáni élet, a szellemvilág, a mágia… mindenkinek van róluk elképzelése, véleménye, és ha ti ezt meg is tudjátok egymással osztani anélkül, hogy elzárkózást tapasztalnátok a másik oldaláról, akkor a spirituális intimitást élitek meg.

  1. Bizalmi/ teljes érzelmi intimitás

Hibáztál, elfelejtettél valamit, túlköltekeztél, meggondolatlanul ígérgettél? Amennyiben párodnak képes vagy ezekről hazugságok és a megítélés félelme nélkül beszélni, akkor köztetek rendben van a bizalmi intimitás. Természetesen ehhez az is kell, hogy ő is ilyen érzésekkel oszthassa meg veled a hasonló dolgait.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

A túl sok intim együttlét inkább hátráltatja a családalapítást

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.