Mi a teendő orgazmusallergia esetén?

Az orgazmusallergia lelki tüneteket produkál és a legrosszabb, hogy sokszor nem is tudja a szenvedő alany, hogy ezzel a problémával küzd.

Orgazmusallergia

Az orgazmusallergia – amelyet először 2002-ben regisztráltak – egy főként férfiakra jellemző betegség, melynek egyik legfőbb tünete a szex utáni letargikus állapot. Egy mély apátia, melyben az elszenvedőknek megszólalni sincs kedvük, csak feküdni és várni, hogy enyhüljön a szorongás. Egy esettanulmány ír egy 25 éves férfi történetéről, aki orgazmus utáni POIS szindrómában szenvedett, azaz más néven orgazmusallergiában – számol be a FemCafe.

szorong, ágy

Fotó: 123rf.com

A férfi részletesen beszámolt arról, hogy szex után pánikot, fizikai gyengeséget érzett, ami mellett az agyát szinte ellepte egy köd-szerű valami, és még a szavakat is nehezen találta. A szakemberek szerint ezzel az a legnagyobb probléma, hogy sokan pozitív szempontból hasonló érzéseket élnek át közvetlenül szex után, így összekeverik a kettőt és a megfelelő kezelés helyett inkább hanyagolják az együtt léteket, és a szexuális kapcsolatokat.

Megoldás

A kutatók megállapították, hogy aki orgazmusallergiában szenved, az közvetlenül az ejakuláció után súlyos fáradtságot, a koncentrációs nehézségeket, a depressziót és az ingerlékenységet is érezhet, ám létezik megoldás és kezelés a betegségre.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Kevesebbet szexelnek a mai fiatalok – Miért?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.