Kiderült, hány percig tart a tökéletes szex

Hajlamosak vagyunk a jó szex időtartamáról valami nagyon mást gondolni, mint az igazság és ezért nem a saját szexélményeink felelősek.

A női örömmel kapcsolatos leggyakoribb közhely, hogy eléréséhez jóval több idő kell, mint a férfiak orgazmusához. Érdemes észben tartani, hogy pusztán attól, hogy hosszú ideig húzódik, még nem feltétlenül lesz a nők számára is élvezetes. A túl hosszúra nyúló aktusok velejárója lehet a hüvelyszárazság, az irritáció, a szúró érzés – számol be a Borsonline.

A téma vizsgálata egyáltalán nem egyszerű: az emberek ritkán mérik tudományos pontossággal, hogy mennyi ideig szexelnek, a kérdőívekben pedig hajlamosak vagyunk hosszabb időtartamról beszámolni. Az eddigi legprecízebb tanulmányban 500 pár adatait elemezték négy héten keresztül. A kísérletben a résztvevőknek a behatolásnál kellett elindítaniuk az órát, és a magömlésnél megállítaniuk. Kérdés, hogy a mesterséges körülmény mennyiben befolyásolta az eredményeket.

Nem szabad megítélni a szexet csak arról, hogy mennyi ideig tart. Sokkal fontosabb, hogy mindkét fél elégedett legyen, és kielégüljön. A rövid szeretkezések ugyanis ugyanolyan jók tudnak lenni, sőt, a túl hosszú, elnyújtott együttlét akár a nemi szerveknek is megerőltető lehet, és fájdalmat okozhat” – mondta LeslieBeth Wish az Elite Dailynek.

Az összes párt figyelembe véve a medián középérték 5,4 perc volt.

A vizsgálatból egyéb érdekességek is kiderültek. Az óvszer használata, illetve a körülmetéltség például látszólag nem növelte az időtartamot. Ez szembemegy bizonyos hagyományos elképzelésekkel. Az adatok országok közötti jelentős eltéréseket nem fedtek fel, úgy tűnik viszont, hogy minél idősebb egy pár, annál rövidebb a szex.

Olvasd el ezt is!

Ezek a reggeli szex előnyei – Érdemes ébredés után szerelmeskedni

Forrás: Napidoktor.hu