Házasság – Mit várhatunk a másodiktól 40 éves kor felett?

Kell a kompromisszum, de csínján az őszinteséggel

Ha az első házasság sikertelennek bizonyult, bizony nem könnyű belépni egy másodikba, különösen 40 éves kor felett. Mégis, mit várhatunk és hogyan érdemes hozzáállni?

Amennyiben valakinek nem sikerült az első házassága, talán mondani sem kell: többször meggondolja, vállaljon-e frigyet újra. Az embernek más gondolatai vannak egy második házasság kapcsán, mint annak idején – különösen 40 év felett.

Túl a negyvenen is van azonban esély arra, hogy boldog, valóban élethosszig tartó legyen az a házasság! Mit várhatunk tőle és hogyan érdemes hozzáállni?

1. Összehasonlítás

Előfordulhat velünk, hogy az új párunkat a régihez hasonlítgatjuk. Nem ritka dolog újraházasulóknál, hpgy első társuk a viszonyítási alap. Fontos tudni, hogy minden ember más, s új párunk teljességgel különbözhet a régitől, mégpedig pozitív értelemben!

házasságkötés

2. Felelősségek

A második házasság már nem fiatalon köttetik és nem olyan spontán. Tetteinket illetően nem lehetünk felelőtlenek. Felelősséget kell vállalnunk azért, amit teszünk vagy gondolunk. Most itt a lehetőség arra, hogy sikeres legyen ez a házasság, fogadjuk el és tegyünk még érte mindent.

3. Őszinteség – de mennyire?

Ha valaki 40 év feletti, az őszinteség nagy barátja. Nem jó azonban túlságosan nyíltnak lenni bizonyos témákat illetően. Ha bármilyen probléma merül fel vagy megtárgyalnivaló, nyugodtan üljünk le megbeszélni.

4. Különbségek

Szintén jellemző 40 év felett, hogy számos különbség lehet a pár két tagja között. Van véleményünk, vannak nézeteink, preferenciáink. Ettől azonban csak erősebb lehet a házasság, örüljünk inkább ezeknek a különbségeknek!

5. Kompromisszumok

Egy kapcsolatban kompromisszumokat kötünk, egy második házasság esetén pedig különösen megfontoljuk, milyenekre vagyunk hajlandóak és mifélékre nem. Amennyiben párunkkal vitázunk és veszekszünk számos probléma miatt, törekedjünk arra, hogy eleget tegyünk egymás kéréseinek, a megoldást keressük. Ne feledjük, hogy ettől senki sem lesz alacsonyabbrendű!

Olvasd el ezt is!

5 szextipp a boldog házasságért!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.