Flört ötvenen túl!

Egy gyengéd érintés, összemosolygás, egy bátorító pillantás… amikor az ember átlépi az ötvenet, már messziről megismeri a flört, a közeledés első jeleit.

Bizony, ezek a trükkök az idősebb korosztályt is felvillanyozzák, sőt mi több, talán sokkal előbb észre is veszik a jeleket, hiszen volt idejük a legkülönfélébb próbálkozásokat megtapasztalni. Azt is szem előtt kell azonban tartaniuk az ötvenes randizóknak, hogy egyes módszerek, amelyek húszas éveikben működtek, manapság már nem válnak be annyira. Melyek tehát a sikeres flörtölés szabályai?

A kevesebb több

Ha ötvenes éveinket tapossuk, és flörtre vágyunk, okosan tesszük, ha megtanuljuk: a kevesebb néha több. A heveskedés, a szexuális célozgatás ideje lejárt! Ez nem a “szoknyavadászat” kora – véli Susan Rabin, a Hogyan bűvöljünk el bárkit, bármikor, bárhol című, flört-ötleteket adó kötet szerzője. Az urakkal kapcsolatos megjegyzés a hölgyekre is vonatkozik, ebben a korban nem túl előnyös – és elfogadott – a feltűnő, mély dekoltázzsal és átlátszó felsőkkel történő figyelemfelhívás. A férfiaknak sem célszerű szexuális témájú viccekkel indítani. Rokonszenv helyett ugyanis inkább ellenszenvet válthatunk ki…

A hölgyek öltözködésében nyerőbb az ötletes, vidám, de visszafogottabb viselet. Ami pedig a trükköket illeti, jó ötlet például egy mutatós medál, amely lejjebb viszi a tekintetet – a dekoltázs nyílt mutogatása helyett. Ez ugyanúgy megteszi a hatását, mégis nőiesebb, szimpatikusabb! A jelszó: legyünk szexisek, de ne erőltetetten! A férfiaknak egy jó tanács: célzások helyett sokkal nyerőbbek lehetünk, ha megjegyezzük: milyen bájos, csinos ma este a hölgy!

Használjuk az etikettet!

Az otromba közeledés helyett okosabban tesszük, ha alkalmazzuk a régen jól bevált módszereket: kihúzzuk a széket a hölgynek, a vállára tesszük a kezünket, fizetjük a számlát. A nők ezt értékelik, és ők is hasonló, finom jelzésekkel adhatják az urak tudtára, hogy szimpatikus nekik: például a kart karba öltéssel…Ha annak idején tisztában voltunk ezekkel a trükkökkel, egyáltalán nem fog nehézséget jelenteni.

Félre a félrebeszéléssel!

Ötven felett az ember már ne játssza meg magát – ha félrebeszéléssel, vagy ócska szófordulatokkal igyekszünk valakit elcsábítani, lejárathatjuk magunkat. Fiatalabb korban talán elfogadható udvarló szövegek helyett inkább tegyünk finom utalásokat. Ebben a korban már mindenki tisztában van azzal, milyen ő valójában, mit szeret, mi érdekli.

Egy beszélgetés nyitásaképpen tereljük a szót a másik öltözékére – akár az időjárással összefüggésben -, vagy hordozzunk magunkkal egy könyvet, hogy legyen indító téma. Egy “megláttam, és arra gondoltam, üdvözlöm” – jellegű indítás is jobb, mint ha magyarázkodni kezdünk. Ha kedvesen fogadja a másik a közeledést, már kitérhetünk rá, leülünk-e egy kávéra.

Fotó: 123rf.com

Az a mosoly…

Ami pedig mindig beválik, akárhány éves az ember: egy “jól irányzott” mosoly, kedves pillantás! Csak a megfelelő pillanat kell hozzá. Keresse a kiszemelt hölgy vagy úr tekintetét, és a ha eljön az alkalom, ragadja meg azt – ha öt másodpercig néz az illető szemébe, a másik már valószínűleg tudni fogja, hogy érdeklődik iránta. Második összenézéskor pedig elő a bátorító mosollyal! Ha a jelzés többször megismétlődik, és a szimpátia kölcsönös, a másik fél szinte biztosan közelíteni kezd.

Testbeszéd

Bármikor sikerrel bevethető! Ismerős: ha a nő babrál a hajával, vagy a nyaka körül, az az érdeklődés jele. Az ujjakat körbejáratni a boros üvegen szexi, és finom jelzés. Az arcjáték is felhívja a figyelmet, vagy az, ha úgymond “tudattalanul” elkezdjük a másik mozdulatait másolni…Ötlet van elegendő, tehát: flörtre fel!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.