Szüzesség a világ körül – Ennyi idősen veszítik el legtöbben

Egy kutatás arra kereste a választ, hogy melyik országban hány évesen vesztik el a szüzességüket a fiatalok. Elképesztő eltérések mutatkoztak egy-egy nemzet között.

Mennyi az annyi?

Anno már a szex gondolata is főbenjáró bűnnek minősülhetett, és bár már elég sokat haladtunk azóta, mégsem szívesen beszélünk erről a témáról. A szüzesség elvesztése egy olyan intim pont az ember életében, amiről könnyebb hallgatni és nem kérdezni másoknál sem. Szerencsére a világban léteznek olyanok, akik elég pofátlanok ahhoz, hogy segítsenek kielégíteni a bennünk lapuló kíváncsiságot. A tanulmányok szerint itthon az átlag életkor a szüzesség elvesztésére 18,4 év. A világ különböző részein azonban egészen más eredmények születtek. Ha te is belesnél egyes országok hálószoba titkaiba, most könnyedén megteheted.

intim, nő, bugyi

Fotó: 123rf.com

Eltérő eredmények

A Durex “Face of Global Sex” felmérése 44 ország adatait vizsgálta és az eredmények nem is lehetnének eltérőbbek. A legfiatalabbak Izlandon találhatók, az első szexuális együttlét átlag életkora ott nem több, mint 15,6 év, míg a legidősebbek Malajziában vannak, 23 évvel. A nagyobb országok közül az Egyesült királyság 19. helyen végzett, 18,3-as átlagéletkorral, alig megelőzve a franciákat, akik átlagosan 18,5 évesen szexelnek először. A Skandináv államokban – Dánia, Svédország, Norvégia és Finnország – 16 éves korra tehető az első szexuális aktus, míg Indiában, Szingapúrban és Kínában 22 éves korig várnak a fiatalok.

Az egyszerűség kedvéért a Chartsbin.com készített egy interaktív szex térképet az adatokból, a fiatalabbakat zölddel, míg az idősebbeket vörös színnel jelölve.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Tinédzserek és a szüzesség – mit fontos átgondolni az első szex előtt? – 1. rész

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.