Ez történik veled, amikor pornót nézel

Szerencsére lassan kezd a köztudatba is beépülni, hogy nemcsak a férfiak, hanem a nők is néznek pornófilmeket. Ez azért jó, mert már nem csak arra figyelünk, hogy a pornó hogyan hat a férfiak testére, hanem kezdjük megérteni, a nők miért szeretik nézni, és mi történik közben velük. Sajnos specifikusan viszonylag kevés kutatás készült erre, de azért van miből kiindulni.

A jutalmazóközpontod kiakad

Ha pornót nézel, az az agyadban nagyjából olyan folyamatokat indít be, mintha drogoznál, legalább is ami a dopaminszint megemelkedését jelenti – számol be a Bien.

Sőt, azok a férfiak, akik korábban pornófüggőségről számoltak be, olyan agyi elváltozásokat mutattak, amelyeket drogfüggőknél szoktak megfigyelni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne nézz pornót, mert függővé válsz, de érdemes odafigyelned a szokásaidra.

Egyre intenzívebb képekre lesz szükséged

Legalább is ezt mutatják a kutatások: az agyad egy idő után hozzászokik a szexuális tartalmú képekhez, és egyre durvább dolgokat kell nézned, hogy elérd ugyanazt a hatást.

A NoFap reddit-beszélgetést vizsgálva kutatók kiderítették, hogy a résztvevők 61 százalékának erőszakossá vagy deviánssá vált az ízlésük a pornóban.

pornó, szex

Fotó: 123rf.com

Kevésbé vonzódsz a párodhoz

Ez a pornó egyik legkellemetlenebb mellékhatása: szakértők szerint azok az emberek, akik sok pornót néznek, kevésbé indulnak be a párjuktól, mint azok, akik egyáltalán nem néznek ilyen filmeket.

Persze a dolog nem visszafordíthatatlan, úgyhogy ha úgy gondolod, hogy kevésbé kívánod a párodat a pornófilmek miatt, egy darabig ne nézz ilyesmit, és figyeld meg, hogyan változik a hozzáállásod.

Valószínűleg a memóriádra is rossz hatással van

Bár csak férfiaknál kutatták, kísérletek kimutatták, hogy rosszabbul tudtak visszaidézni dolgokat, ha éppen szexuális tartalmú képeket nézegettek.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

60 felett is jócskán néznek pornót a magyarok

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.