60 felett is jócskán néznek pornót a magyarok

A nők elégedettebbek a nemi életükkel

Gondolta volna, hogy a szexpartnert kereső nők 60%-a, a férfiaknak pedig közel a fele párkapcsolatban él? Ezzel az erős megállapítással kezdik a hazai online pornófogyasztásról és partnerkeresésről készült elemzésüket a Szexrandi.hu kollégái.

Egy felmérésben 1500 hazai szexpartner-kereső vett részt, az eredmények pedig elég beszédesek. Pillantsunk hát a hazai internet túlfűtött erotikával teli kulisszái közé!

Ami mindenkit érdekel: hány partner számít átlagosnak idehaza?

Hozzátesszük, hogy a Szexrandi.hu saját kutatása természetesen nem reprezentálja a teljes magyar lakosságot, hiszen a felmérésben kizárólag az egyébként is szexpartnert keresők szerepelnek, azaz olyanok, akik eleve nagyobb szexuális étvággyal vagy kalandvággyal rendelkeznek és kevésbé szemérmesek, mint a magyar átlag. Ennek némileg ellentmond ugyan, és magunk sem gondoltuk volna, de az ilyen formán partnert kereső férfiak 7, a nők pedig 12%-a még szűz, azaz soha senkivel nem feküdt még le. Érdekes, ugye?

Fotó: 123rf.com

A keresett szám egyébként a 20, azaz a felmérésben résztvevőknek életük során ennyi szexpartner jutott átlagosan. Ez a szám egyébként a fővárosban másfélszerese a vidékinek, Budapesten tehát a nagyobb változatosság jellemzi a helyiek nemi életét. És hogy mennyire elégedettek ez utóbbival? Nos, az eredmények szerint a nők az átlagnál elégedettebbek nemi életükkel (kivéve az ötven felettieket, akik közül minden harmadik nő egyenesen csapnivalónak találja a sajátját). A férfiak, valamint a harmincas és a hatvan feletti korosztály van a legkevésbé megelégedve, ha a szexuális életét veszi górcső alá. Ha Ön hatvan feletti férfi, érdemes elgondolkodnia ezen.

Pornófilmek: ki nézi és ki nem?

A férfiak fele, a nők harmada naponta, de legalább hetente egyszer-kétszer néz pornót az interneten, akár bevallja, akár nem (most bevallották, hiszen anonim volt a felmérés). Ezzel szemben minden hatodik férfi, valamint harmadik nő a saját bevallása szerint nagyon-nagyon ritkán vagy szinte sosem néz semmiféle pornográf videót az interneten.

A leggyakrabban pornóvideót néző internetezők vidéken laknak és ha most azt gondolná, hogy az idősebbek kevésbé érdeklődnek a szexvideók iránt, bizony nagyot téved: a hatvan felettiek csaknem a fele néz rendszeresen (hetente többször) pornót. Emlékezzünk csak: ők azok, akik a legkevésbé vannak megelégedve a nemi életükkel. Ennek ok-okozati iránya viszont erősen kérdőjeles: azért néz valaki pornót, mert elégedetlen a nemi életével, vagy azért elégedetlen, mert sok pornót néz és mást lát, mint amit az életben tapasztal. Tyúk vagy a tojás?

A jelenlegi járványhelyzet hatására – hiszen többen dolgoznak és tanulnak otthonról – a Szexrandi.hu felmérésében résztvevők harmada állította azt, hogy napjainkban jóval több szexvideót néz, mint tette azt korábban. Ezen mondjuk kevésbé lepődtünk meg.

Fotó: 123rf.com

De miért?

Hogy ki milyen célból ül a pornó elé, viszont megoszlanak a vélemények a férfiak és a nők között. A nők jóval nagyobb arányban állították azt, hogy partnerükkel közösen szexvideóznak és előjátékként tekintenek a pornóra, valamint hogy segít nekik „hangulatba jönni” az együttlét előtt. A férfiaknál jóval egyszerűbb indokok vannak: ez pedig a megszokás. Ami közös: minden harmadik válaszadó nemtől függetlenül rendszeresen önkielégít az online pornóra.

Olvasd el ezt is!

A szex az idősebbeknek is sokat számít

Forrás: https://napidoktor.hu/index