Édes négyes

Azok, akik más párokkal is mennek közös találkára, azok kapcsolata általában boldogabb és kielégítőbb.

Richard B. Slatcher pszichológus professzor, az egyetem munkatársa a társas-és egészségpszichológia irányában szakosodott. Legutóbbi kutatása arra enged következtetni, hogy a más párokkal eltöltött minőségi idő segíthet javítani a hosszú távú párkapcsolatokon.

Tanulmánya, mely a ,,Mikor Harry és Sally találkozott Dick-kel és Jane-nel: Párok kísérleti jellegű összeboronálása” címet viseli, nemrég jelent meg a Personal Relationships-ben. 60 párocskát vizsgált kontrollált laboratóriumi körülmények között.

Szerették volna jobban megérteni, hogy miként jön létre a barátság a párok között, és milyen hatást gyakorol a párok gyengéd kapcsolatára. Minden párt egy másik párral raktak egy csoportba, és kérdésekre kellett közösen válaszolniuk. A fele társaság elgondolkodtató kérdéseket kapott, hogy intenzív vita alakuljon ki. A többiek mindennapi, érzelemmentes témákról beszélgettek.

Fotó: 123rf.com

,,A tanulmányból kiderült, hogy a ,,gyors barátság” csoport tagjai sokkal közelebb kerültek azokhoz a párokhoz, akikkel egy csoportba kerültek. Nagyobb valószínűséggel találkoztak velük a kísérletet követő hónapokban. Azt is megfigyeltük, hogy a párok úgy érezték, az új barátság felpezsdítette a párkapcsolatukat is, és sokkal közelebb kerültek a kedvesükhöz.” – mondta el Slatcher.

A nehezebb kérdéseket megvitató csoportok több pozitív élménnyel távoztak a találkozóról. Úgy érezték, hogy több újdonságot kaptak ezáltal, más oldalairól is megismerhették párjukat, nem úgy, mint a hétköznapi témákról értekező csoport tagjai.

A gondolkodtató témákról beszélgető párok harmada később is találkozott azzal a párral, akikkel egy csoportban voltak, míg a könnyű kérdések csoportjából senki. „Ez a tanulmány azt sejteti, hogy a romantikus kapcsolatok kezdenek megszokottá válni, akkor egy másik pár szórakoztató társasága újra fellobbanthatja a régi lángot.”

50 forró szexfantázia

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.