Az anális szex tíz alapszabálya – A szexológus szerint

A szex tanulás, és egyáltalán nem szégyellnivaló dolog megismerni a saját vágyainkat és képességeinket. Aki az análszexet (is) választja, szíve joga.

Ez a te döntésed és a partneredé – itt van tízes listánk, amelyet szexológusok többéves praxisuk alatt állították össze az análszex legfőbb szabályairól.

Használjátok egészséggel:

 1. Mindkét fél akarja az együttlétet. Ha az egyiknek nincs kedve hozzá, akkor a másik fél ezt tartsa tiszteletben.
 2. Figyeljenek oda a táplálkozásra. A fogadó fél igyekezzen az aktus előtt keveset enni, hogy a belei ne legyenek tele, illetve kerülje az olyan ételeket (fűszeres, csípős, tejtermékek), amelyek hasmenést okozhatnak nála.
 3. Elengedhetetlen a higiénia. A tisztálkodás a végbélnyílás, illetve a végbél alsó területeire terjedjen ki. Ehhez irrigátort vagy beöntőpumpát érdemes használni.
  szex, pár,

  Fotó: 123rf.com


 4. Használjanak síkosítót. A legjobbak a vízalapúak, amelyek nem károsítják az óvszer anyagát.
 5. Fokozatos tágítás. Nem szabad ajtóstul rontani a házba. Mielőtt az aktív fél behatolna a péniszével, előtte ujjal, kisebb vibrátorral, esetleg análtágítóval érdemes felkészíteni a végbél záróizmait az anális együttlétre. Így csökkenthető és elkerülhető a fájdalom a behatolás során.
 6. A fogadó fél irányítson.
 7. Óvatosan történjen a behatolás. Az aktív fél folyamatosan figyeljen a fogadó fél jeleire, kommunikációjára, és aszerint folytassa vagy tartson egy kis pihenőt.
 8. Az együttlét bármely szakaszában bármelyik fél nyugodtan mondhat nemet.
 9. Akkor van vége az együttlétnek, amikor a fogadó fél azt mondja, hogy vége. A konfliktusok, sértődések elkerülése végett érdemes megosztani a másikkal az együttlét befejezésének okát, így a másik fél könnyebben átérezheti, hogy miért is lett vége.
 10. Anális szex közben fokozott a fertőzés veszélye, főleg ha alkalmi partnerről van szó. A fertőzések megelőzése érdekében mindig használjanak óvszert.

Olvasd el ezt is!

Anális szex – Így nem lesz fájdalmas

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.