10 tévhit a szexről – amit a felnőttek még mindig elhisznek – 1. rész

A maszturbációtól az orális szexig

Bár a szexről való tudásunk sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, vannak tévhitek, melyekben az emberek jó része még mindig hisz. Mik ezek és mi az igazság?

Az olyan témák, mint az orgazmus, a maszturbáció, az orális szex és a pornó a mai napig zavarba tudják hozni az embereket. Okolható ezért a nem megfelelő felvilágosítás, az elavult kulturális vagy vallási meggyőződések, a pornó vagy puszta tudatlanság, de tény, hogy igen sok felnőtt ma is meghökkentően tájékozatlannak tűnik és számos tévhit kering a szexről. Szexuálterapeuták, szexológusok és oktatók most rávilágítanak arra, milyen tévhitek is ezek.

1.Tévhit: ha párkapcsolatban maszturbál valaki, az azt jelenti, hogy a partnere nem elégíti ki szexuálisan

Valóság: nem számít, hogy valaki egyedül van vagy kapcsolatban, a maszturbáció ezektől független és egészséges, normális dolog. Része a szexuális létezésünknek. S nem azt jelenti, hogy az illető nem elégedett partnerével az ágyban. Semmiképp sem kell ezért önmagát okolnia a másik félnek – sokan elveszítik önbizalmukat, vagy nem érzik vonzónak magukat, ha a párjuk maszturbál. Gond akkor van, ha valaki csak maszturbációval tud elélvezni, noha van párja. Ilyenkor érdemes szexuálterapeuta tanácsát kérni.

2.Tévhit: a hüvely és a vulva ugyanaz

Valóság: a hüvely kifejezést általában a teljes női nemi szervre használják az emberek, de ez nem pontos. A vulva a nemi szerv külső része, amit pedig nem látunk, az a vagina vagy hüvely. Vagyis a hüvely nyílás csupán egy része a vulvának, s a hüvely az, amelyik csatlakozik a belső részekhez, így a méhhez is.

3. Tévhit: a csikló csak egy aprócska dudor

Valóság: a csikló vagy klitorosz jóval több, mint ami a szemnek látható. A külső része a dudor vagy „bab”, csak egy kis része az egésznek, ha úgy tetszik, a hálózatnak, melynek a nagyobb fele a test belsejében található. Valójában a vulva tetejétől a szeméremajkakba és a has egy részére is kiterjed. Hosszúsága egyes nőknél akár a 12 centimétert is eléri. Durván egy pénisz mérete a teljes nagysága.

4.Tévhit: a szex ugyanaz, amit a pornófilmekben látni

Valóság: számos fiatal számára a pornó az első dolog, amely segíti a szexszel való ismerkedést. Ám azok a sima, szőrtelen testek és látszólag erőfeszítés nélküli orgazmusok nem a valóságot tükrözik. Sajnos sokan ezt gondolják, ezért ezt tartják alapnak, amikor egy partnerrel szexuális kapcsolatba kerülnek. A kamaszok nagy része egy londoni felmérés szerint azt szeretné utánozni, amit a pornófilmekben lát. Pedig a szex a való életben jóval túlmutat a filmben látottakon. Szerepe van benne a kommunikációnak, a saját testünk ismeretének, az érzékenységnek. Nem tökéletes és nem is annyira férfi-központú, mint a pornófilmben

5.Tévhit: a férfiak nem szeretnek orális szexszel szolgálni.

Valóság: a szexuálterapeuták több férfival beszéltek a nők orális kielégítéséről és a tapasztalatok alapján a többségük élvezi azt. Természetesen, többen aggódnak amiatt, hogy megfelelő-e a technikájuk, ám a legtöbb férfi mélyen intim és izgató dolognak tartja, s ha választania kéne, inkább adna, mint kapna az orális szex terén.

A cikket folytatjuk.

Ezek a legelvetemültebb szex-tévhitek

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php