Képgaléria – hogyan rendezzük be kis méretű erkélyünket?

Ha van egy szép kis erkélyünk vagy egy néhány négyzetméteres balkonunk, ne a felesleges holmik tárolására használjuk! Varázsoljuk zöld oázissá ahol kellemes órákat tudunk eltölteni.

Ha már minden lomot, vagy a kerékpárt, autógumit, régi dobozokat és évek óta őrzött – még jó lehet valamire – dolgokat elpakoltunk vagy kidobtunk, jöhet egy alapos erélytakarítás és portalanítás. Ezt követően tervezzük meg miket szeretnénk ott elhelyezni, mi az ami a szobából is a nyitott ajtónál is jól látszik.

Virágláda kerülhet a korlátra, és a padlóra is. Ha a korlátra tesszük, minket jobban takar, de a látványban akadályozhat. A kaspók anyaga igen sokféle lehet – szerencsére ebből igen nagy a választék – az anyagválasztás illeszkedjen a megálmodott stílushoz.

Képgaléria - hogyan rendezzük be kis méretű erkélyünket?

Bútorok esetén a kecses vonalú vékony elemekből álló, lehetőleg összecsukható fém garnitúrákat válasszuk, ami áttetsző és nem takar, fa bútorok esetén pedig részesítsük előnybe a felületkezelt darabokat, amik az esőn kívül a tartós és erős napsütésnek is ellenállnak, és nem fakulnak.

Ezek a bútorok bár praktikusak, de kényelmessé csak vastag ülőpárnákkal tehetjük őket. A legalkalmasabb a párnákra a tiszta pamut anyagú impregnált bútorhuzat, ami a lecsöppenő finomságoknak is ellenáll, és könnyen tisztítható. A kellemes esti órákhoz hangulatos lámpást, gyertyákat és mécseseket használjunk.

// vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);
// ]]>

Forrás: