Trükkök, hogy akár februárig is szép legyen a fenyőfánk a lakásban

A karácsonyfát a hagyományok szerint legalább január 6-ig, vagyis vízkereszt napjáig tanácsos a lakásban tartani. Azonban sokan szeretnénk tovább őrizni a karácsony hangulatát a díszített fenyővel.

 

A szépen feldíszített “élő” karácsonyfa varázslatos hangulatot kölcsönöz a lakásnak. Éppen ezért sokan akár februárig is megőrzik otthonukban.

De mit tegyünk azért, hogy minél tovább élvezhessük a karácsonyfa látványát?

Fotó: pexels.com

Ha szeretnéd, hogy ne hullajtsa le olyan gyorsan levelét a fenyőfa, akkor mindenképpen locsold meg. Ha kell állítsd bele egy nagy tál vízbe. A legideálisabb az, ha olyan talpban áll a fa, amelybe vizet lehet önteni. Ezen túl naponta ellenőrizd a vízszintet és pótold, ha már elfogyott a víz. Több liternyi vizet is képes felszívni egy fenyő egy nap alatt.

A fa törzse mindenképp érjen bele bőven a vízbe, mert csak így képes felszívni a nedvességet.
Érdemes a fűtőtesttől távolabb húzni, mert a meleg sem tesz jót a fenyőnek. Ettől is könnyebben kiszárad. Még most sem késő, csak helyezd át egy hűvösebb helyre és máris sokat tettél érte.
Azt is megtehetjük, hogy egy virágpermetezővel naponta lespricceljük tiszta vízzel a fát. Természetesen csak akkor, ha nincs rajta elektromos égősor.

 

Ha földlabdás fát vettünk, mert el akarjuk ültetni később a kertbe, netán visszaváltható a vásárlás helyén, akkor arra is nagyon vigyázni kell. A földlabdát minden esetben nedvesen kell tartani minden nap. Mindenképpen tartsuk távol a fűtőtesttől, mert az szintén nem tesz jót neki. Ezt a fajta fenyőt azonban nem érdemes hosszú távon a lakásban tartani, mert nem szereti a meleget. Néhány nap után javasolt kiültetni, de legalább hideg helyre tenni.

Vészhelyzet a karácsonyfa alatt: alkoholmérgezéstől a lábtörésig

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.