Petrezselyem pesto

A pesto a genovai konyha egyik jellegzetes összetevője. Általában bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készített szószt jelent.

Hozzávalók

  • 20 dkg petrezselyem
  • 2 marék dióbél
  • fél marék durvára reszelt parmezán sajt
  • 2 fokhagymagerezd
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés 12 fő részére

A megmosott és megszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk, turmixgépbe dobjuk.

Hozzáadjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított, kihűlt dióbelet, a megpucolt fokhagymát, és a sajtot. Az egészet mixeljük, majd lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat.

Sózzuk-borsozzuk, kis üvegekbe töltjük, a fedő alatt fóliával zárjuk. (A megbontott üvegcséket hűtőszekrényben tároljuk!) A különféle pestokhoz hasonlóan ezt a változatot is tésztákhoz, pirítósra kenve, húsokhoz, szendvicsekben fogyasztjuk.

További NoSalty.hu receptek

További receptek >>

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.