Minden festő rémálma: nikotinos falak

Ha választani kellene melyik fal látványától dob egy hátast minden festő, az első háromban biztos ott lenne a nikotinos fal.

Nikotinos fal eltüntetése

Tényleg kemény kihívás a nikotin foltok eltüntetése, és a hagyományos falfestékekkel jobb ha nem is próbálkozunk. Volt már részem pár okkersárga mennyezetben, amely a tulajdonos elmondása szerint eredetileg fehérnek indult.

nikotinos szoba1

A 80-90 években az ilyen falakra az egyetlen hatásos csodafegyver a Wallkyd volt ez a festék hatásosan megszüntette a nikotin és beázási foltokat is, azonban ha szellőzés nélküli helyiségekben dolgoztunk vele az ember estére testen kívüli állapotba került a festékből kipárolgó hígítótól.

Ráadásul a lakást is legalább egy hétig kellett szellőztetni a mindenbe beszívódó Walkyd szagától.

nikotinos fal2

Manapság ez nagyban változott. Az oldószermentes foltakaró festékeknek köszönhetően.

Én tavaly a Poli-Farbe Inntaler izoláló belső festékével dolgoztam. Igaz két réteg felhordására szükség volt még ezzel a festékkel is, de a végeredmény kárpótolt. Szépen elfedte a koszos falakat. Ezért csak ajánlani tudom a penészfoltok és a nikotin eltüntetésére.

Jó vélemények vannak azonban a Héra folttakaró falfestékről is. Szintén elfedi a korom, nikotin és beázási foltokat. Beltéri falfelületek, mészvakolat, beton festésére szolgál. Jól terülő és fedő fehér falfesték, a bevonata jó páraáteresztő képességű, víz- és mosószerálló, valamint súrolásálló.

Fehér B. István  https://1000otthon.hu/

Forrás: edenkert.hu


Egy válasz

  1. Fehér B. István

    Köszönöm hogy bekerült ez a bejegyzés az oldalukra, de ezt a blogbejegyzést még én írtam a szobafestés házilag blogon. Kérem javítsák a forrás megjelölést a bejegyzés végén. Üdvözlettel: Fehér B. István https://1000otthon.hu/