Betegen is munkába megyünk

Hűvös, nedves időjárással érkezik a tél, s amennyire mi nem rajongunk ezért, a nátha és influenza vírusai annál inkább akcióba lépnek és támadnak ilyenkor. Ha megbetegszünk a józan ész azt diktálja, hogy maradjunk otthon, és próbáljuk meg kipihenni magunkat.

A valóságban azonban a többség betegen is bejár dolgozni. A Wick Pharma GmbH idei, úttörő jelentőségű globális nátha és influenza felmérése megdöbbentő eredményekre világított rá.

Azt, hogy novemberben indul be igazán a nátha– és influenzaszezon, saját magán vagy közvetlen környezetén bárki megtapasztalhatja. Ezt erősítette meg a Wick Pharma GmbH 2013-as globális felmérése¬, amelyet a világ 15 országában, összesen közel 16.000 fő bevonásával készítettek.

betegség

Az elmúlt 12 hónapot nézve, a felmérésben résztvevő magyar válaszadók 38%-a jelezte, hogy novemberben, 28%-a pedig, hogy decemberben észlelte magán a közönséges nátha, vagy az influenza tüneteit. A helyzet januártól tovább romlik: az év első hónapjában 35%, februárban pedig 41% betegedett meg a felmérést megelőző egy évben.

Azt gondolnánk, hogy a többség ilyenkor betegszabadságot vesz ki és otthon marad, hogy kikúrálja magát, a kutatás azonban megdöbbentő adatra mutatott rá: 87%-unk kényszerítve érzi magát, hogy munkába menjen.

Mi lehet az oka, hogy tízből kilencen a nátha és az influenza zavaró tünetei ellenére sem maradnak távol a munkától? A válaszadók harmada (34%) azt mondja, attól tart, hogy visszaesik a teendőiben, 32% pedig pénzügyi következmények miatt nem marad otthon.

Bár az egészségügyi szakértők gyakran azt javasolják, hogy pihenjünk, és ne menjünk dolgozni amikor rosszul érezzük magunkat nátha vagy influenza idején, a felmérés arra világít rá, hogy ezt sokan nem engedhetik meg.

Az ő esetükben a legfontosabb, hogy a tünetek minél kevésbé zavarják őket mindennapjaikban. Ezért ilyenkor érdemes olyan terméket választani, amely egyszerre több tünetet enyhít, hogy segítségével erőnk teljében lehessünk egész nap, és egyetlen pillanatot – vagy fontos üzleti találkozót – se kelljen kihagynunk a betegség miatt.

Forrás: